Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ηλίας Χρυσικός: Δεν αντέχει η χώρα άλλα ψέματα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.


Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εφήρμοσε την πολιτική ανοιχτών συνόρων, χωρίς καμία πρόνοια για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις.
Ίσως η κυβέρνηση, να μη διαπραγματεύθηκε σωστά, ούτε να προετοιμάστηκε καταλλήλως, με αποτέλεσμα οι ροές των προσφύγων και μεταναστών να έχουν γίνει ανεξέλεγκτες.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν πρέπει να μετατραπεί η Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων.


Είναι χαρακτηριστικό, πως η εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας προσπάθησε να ανταποκριθεί, συγκεντρώνοντας ότι τρόφιμα και νερά μπορούσε, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα.
Το τι θα επακολουθήσει ουδείς μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια.
Αυτό τελικά που απομένει στους πολιτικούς μας είναι ν' αποδειχθούν ικανοί να ξαναδώσουν την ελπίδα, για το καλό όλων μας, ελπίζοντας ότι έχουν συνείδηση των καταστάσεων και των κινδύνων.
Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και μόνο με διαρκή συναίνεση και σταθερότητα η χώρα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη, διότι προέχει η σωτηρία της πατρίδα μας.

Δεν αντέχει η χώρα άλλα ψέματα, χρειάζεται συνεννόηση για να μην επικρατήσει ο λαϊκισμός διότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκεί όπου ήταν το περασμένο καλοκαίρι.


*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Διευθυντής του  Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm στην Κατερίνη.