Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Κατά την προεκλογική περίοδο ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Άλλος Δρόμος ήταν να χορηγηθούν μειώσεις και απαλλαγές σε δημοτικά τέλη και φόρους, σε ειδικές κοινωνικές ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως η δημοτική αρχή δεν είχε διάθεση για διάλογο και στήριξη αυτών των κοινωνικών ομάδων και ποτέ ως σήμερα δεν ανταποκρίθηκε. Το  ζήτημα θέσαμε και σε συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά η δημοτική αρχή το απέφυγε με πρόσχημα τη μη ύπαρξη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.


Σήμερα με την ψήφιση του νομοσχεδίου "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου" γνωστό ως "παράλληλο πρόγραμμα", δεν υπάρχει καμιά πλέον δικαιολογία.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ   επαναφέρει το ζήτημα αυτό και ζητά:
Την ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μειώσεων και απαλλαγών σε δημοτικά τέλη και φόρους στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης και σε κοινωνικές ομάδες όπως τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια άνεργοι.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλους δήμους στην χώρας μας, έχοντας προηγηθεί του νόμου. Η Δημοτική αρχή αλλά και η ΔΕΥΑ Κατερίνης, στην οποία επίσης ο Άλλος Δρόμος έχει καταθέσει την ίδια πρόταση, οφείλουν αυτή τη φορά να ανταποκριθούν και να ψηφίσουν την πρόταση του Άλλου Δρόμου. Για να αποδείξει έμπρακτα η Δημοτική αρχή πως ο προϋπολογισμός διαμάντι του Δήμου μας, όπως ισχυρίζονται αυτά τα δύο χρόνια,  μπορεί επιτέλους να εντάξει  τέτοιες μειώσεις και απαλλαγές, και να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στους δημότες μας.

Άλλος Δρόμος