Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 – 2 – 2016


Τα μέλη της  εργατικής ταξικής ενότητας  οικοδομών Κατερίνης, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Τόνισαν ότι η ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου, γίνεται σε μια περίοδο, που συνεχίζεται η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, από την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), στις  κατευθύνσεις του τρίτου μνημονίου που ψήφισαν το καλοκαίρι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και της πολιτικής της Ε.Ε.


Στο στόχαστρο της επίθεσης μπαίνει η ασφάλιση, που θέλουν να δώσουν την χαριστική βολή  με το νέο σχέδιο νόμου και την παράδοση της σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τονίστηκε από μέλη της εργατικής ταξικής ενότητας οικοδόμων Κατερίνης, ότι η ασφάλιση αποτελεί τμήμα της υπεραξίας τους,  είναι καρπός και μόχθος των εργαζομένων. Και ότι λεφτά των εργαζόμενων χάθηκαν στα χρηματιστήρια επί ΠΑΣΟΚ, στα δομημένα ομολόγα επί Ν.Δ. στο περίφημο PSI, η σε δάνεια που δόθηκαν άτοκα σε επιχειρηματικούς ομίλους και ποτέ δεν δόθηκαν πίσω. Και από αυτή την σκοπιά οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε τίποτα, τους χρωστάνε και πρέπει να απαιτήσουν τα χρήματα τους να γυρίσουν πίσω στα ταμεία.
Τονίστηκε επίσης ότι η μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη, η συμμετοχή του κόσμου, η μαχητικότητα, έδειξε και της δυνατότητες που έχει το εργατικό κίνημα και κυρίως όταν παλεύει με όρους λαϊκής συμμαχίας ( αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, καταστηματάρχες, γυναίκες , νεολαία).
Τέτοιο προσανατολισμό, με αγωνιστικά πλαίσια αιτημάτων και κλιμάκωση της  μάχης, που έβαζε στο επίκεντρο της πάλης, την σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, που υπηρετούν τα μνημόνια και της Ε.Ε. Ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη και σε όλη την χώρα που διοργάνωσε απεργιακές συγκεντρώσεις, το ΠΑΜΕ.
Η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) μπροστά στις ογκώδες απεργιακές συγκεντρώσεις, πάγωσε προσωρινά να φέρει στην βουλή το σχέδιο νόμου για την ασφάλιση που αφορά τους πάντες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθούμε, αλλά τονίστηκε ότι ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση. Για αυτό τα μέλη της εργατικής ταξικής ενότητας  οικοδόμων Κατερίνης, πρότειναν να μπει στην Γενική Συνέλευση για ψηφοφορία, η πρόταση για 48ωρη απεργία την ημέρα που θα φέρει η κυβέρνηση το νόμο – έκτρωμα για την ασφάλιση,  στην βουλή.
Τα μέλη της εργατικής ταξικής ενότητας οικοδόμων Κατερίνης έφεραν και εμπειρίες από την δράση μέσα από της γραμμές του ΠΑΜΕ. Και είπαν ότι μόνο οι αγώνες των εργαζόμενων μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα και κυρίως αυτοί που γίνονται σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δύο παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ, για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργους συμπολίτες μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και μια παρέμβαση στην ΔΕΥΑΚ για επανασύνδεση νερού, που έκοψε η ΔΕΥΑΚ  σε άνεργη γυναίκα, δείχνουν ότι μπορούμε με τον αγώνα μας να μετράμε μικρές νίκες και να έχουμε αποτελέσματα. Και ότι οι εργαζόμενοι θα χουν δύναμη περισσότερο, με την συσπείρωση τους   γύρω από το σωματείο, με το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου, γενικότερα στους αγώνες της εργατικής τάξης.
  Με εργατική, ταξική, αλληλεγγύη και λαϊκή συμμαχία, μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί τόνισαν τα μέλη της εργατικής ταξικής ενότητας. Για να βάζουμε εμπόδια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, να διεκδικήσουμε αιτήματα με βάση της σύγχρονες ανάγκες μας, να οργανώσουμε την  γραμμή αντεπίθεσης σε κεφάλαιο, Ε.Ε,  για να βάλουμε ένα μόνιμο τέλος, στον φαύλο κύκλο της ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας, κακοπληρωμένης δουλειάς, χωρίς δικαιώματα.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ