Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ .....


Η ανάλγητη  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους  μηχανισμούς αφαίμαξης  του αστικού κράτους, κατάσχεσε το  σχολικό επίδομα των 300 ευρώ  από μια μονογονεϊκή οικογένεια, της οποίας η μητέρα είναι άρρωστη, άνεργη,  χωρίς  κανένα εισόδημα. Φυσικά  δεν είναι η μόνη οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη  με κλοπή  του λαϊκού εισοδήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως  και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Η εφαρμογή της  άθλιας αυτής  πολιτικής,  συνοδεύεται  με περίσσια  προπαγάνδα,  με ψέμα και  διάφορα τερτίπια, κοροϊδεύοντας το λαό. Τι έκαναν οι γιάπηδες της κυβέρνησης; Κατέσχεσαν το σχολικό  επίδομα  πριν  καν μπει  στον τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος ήταν ακατάσχετος. Στην ουσία  η κυβέρνηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, κατήργησαν και  το ακατάσχετο  όριο  που ψήφισαν. Ντροπή τους!  Σύμμαχος σε αυτήν την  επαίσχυντη  ενέργεια της κυβέρνησης  ήταν ο διευθυντής  της Εφορίας  Κατερίνης κύριος Μάνος, που με ένα  ειρωνικό  ύφος, αδιάφορο, προκλητικό, απαντούσε στους συγκεντρωμένους της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης λέγοντας τους οτι δεν  υπάρχει  κατάσχεση σαν να μη συνέβαινε  τίποτα. Η δε προϊσταμένη  του δικαστικού  τμήματος   κορόιδεψε τη Λαϊκή Επιτροπή, λέγοντας  οτι δεν  έχουν καμία σχέση με την κατάσχεση  και μας  έστειλε  στη Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου. Για τις  απαράδεκτες  αυτές  ενέργειες  και  τη συμπεριφορά των  κυβερνητικών  παπαγάλων  πρέπει  να δώσουν  εξηγήσεις στο λαό της Πιερίας.
Η  Λαϊκή Επιτροπή  τόνισε οτι αν δεν επιστραφούν  τα χρήματα που έκλεψε η κυβέρνηση μέσω των μηχανισμών τους,  οι  κινητοποιήσεις  θα συνεχιστούν  πιο μαζικά.
Η φοροληστεία του λαού  από όλες τις κυβερνήσεις, είναι προϊόν  εξυπηρέτησης  του χρέους των  μεγάλων καπιταλιστικών  επιχειρήσεων. Αυτών  που ζητούν να κάνουν επενδύσεις  και οι κυβερνήσεις  τους εξασφαλίζουν δάνεια και  καλούν τη λαϊκή οικογένεια  να πληρώσει το λογαριασμό. Αυτόν τον σκοπό  υπηρετεί ο νόμος με τον οποίο κατάσχονται  μισθοί, συντάξεις, επιδόματα,  και τις λαϊκές αποταμιεύσεις. 
Η Λαϊκή  Επιτροπή καλεί το λαό να δυναμώσει  τον αγώνα  του ενάντια  στην αδικία, να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς  ρεύμα, νερό, ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη, χωρίς θέρμανση, χωρίς φαΐ, χωρίς επίδομα ανεργίας. Να μην υπάρχουν απλήρωτοι  εργαζόμενοι όπως αυτοί του δήμου Κατερίνης και  πολλών ιδιωτικών  επιχειρήσεων. Να μη συμβιβαστούμε με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Διεκδικούμε
Να επιστραφεί  τώρα, από τους  χορτάτους  της κυβέρνησης, το  σχολικό επίδομα που έκλεψαν από τη μονογονεϊκή οικογένεια.
Απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος  έκτρωμα που έγινε κατ' εντολή των επιχειρηματικών ομίλων   από το πολιτικό τους  προσωπικό, για να μη έχουμε  την κατάσχεση  σε  μισθούς και συντάξεις σε επιδόματα, στη λαϊκή αποταμίευση.
Ξεσηκωμός  παντού!  
Όχι στη φοροληστεία!
45% φορολογία στο  μεγάλο κεφάλαιο!

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης