Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Χάρης Τζαμακλής: Αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας και Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Κοινοβουλευτική Διπλωματία στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» υποστήριξε ο βουλευτής της Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής κατά τη συνεδρίαση χθες της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής με θέμα τον προγραμματισμό των ενεργειών της. «Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν επισκέψεις σε κάποια Κοινοβούλια» τόνισε. Πρότεινε δε συγκεκριμένα το Ευρωκοινοβούλιο, το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ρωσικό, το Γαλλικό, το Ισραηλινό, του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ιταλικό και το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.


Από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να δει η Επιτροπή, επίσης στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, σύμφωνα με τον βουλευτή της Πιερίας, είναι η και διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου. 
Απηύθυνε ακόμα μια φορά την προτροπή του προς τους Δήμους προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία χαρακτηρισμού πόλεων και χωριών ως μαρτυρικών, αφού ως γνωστόν αυτή η διαδικασία ξεκινάει από τα Δημοτικά Συμβούλια και πρότεινε εν προκειμένω να αναλάβει η Επιτροπή της Βουλής την πρωτοβουλία μίας συνάντησης με την ΚΕΔΕ.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Χάρης Τζαμακλής εισηγείται τις παραπάνω καθώς και άλλες συγκεκριμένες προτάσεις για τον καλύτερο προγραμματισμό της Επιτροπής.