Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ηλίας Χρυσικός: Φτάσαμε στον τελευταίο ασπασμό;

Ηλίας Χρυσικός: Φτάσαμε στον τελευταίο ασπασμό;

Η Ελλάδα είναι πλέον η αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης και μετατρέπει την χώρα μας σε στρατόπεδο και τόπο μαρτυρίου των προσφύγων - μεταναστών.
Τα σύνορα είναι οριστικά και αμετάκλητα κλειστά... καθώς η "επαίσχυντη" συμφωνία που προχώρησαν στη σύνοδο με την Τουρκία, αποφασίσθηκε, οι επιστροφές θα γίνονται με βάση το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο.


Η συμφωνία αρχίζει να εφαρμόζεται από σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου και από αυτή την ημερομηνία και μετά, όσοι έρχονται στην Ελλάδα θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Ο αριθμός των προσφύγων προς επανεγκατάσταση θα φθάνει μέχρι τις 72.000 και αν πλησιάζει προς εκεί, θα αναθεωρείται.
Αυτό σημαίνει ότι, η χώρα μας έχει βρεθεί σε μονοπάτι κατηφορικό και επικίνδυνο.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η διαχείριση του προσφυγικού ακυρώνει την Ελλάδα ως κράτος και μικραίνει την υπόστασή της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην περιοχή μας.
Ακόμη και η διαπραγμάτευση με την τρόικα οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων και όλα δείχνουν ότι η κυβερνώντες είναι σε πλήρη αδυναμία και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.
Κλείνοντας πιστεύω ότι, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερο καιρό στην εξουσία γιατί τα "έδωσαν" όλα.

Θετική προοπτική για την χώρα μας δεν διαφαίνεται, η αλήθεια είναι πικρή και όπως όλα δείχνουν θα είναι μοιραία στη σύγχρονη ιστορία.


*Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm στην Κατερίνη.