Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η.. λιμνοθάλασσα των νέων νεκροταφείων της Κατερίνης. Εικόνες εγκατάλειψης στα νέα νεκροταφεία Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η.. λιμνοθάλασσα των νέων νεκροταφείων της Κατερίνης. Εικόνες εγκατάλειψης στα νέα νεκροταφεία Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Κανταρτζής Μιχάλης

Μια ημέρα έβρεχε και δημιουργήθηκε μια μικρή λίμνη νερού στην είσοδο των νέων νεκροταφείων της Κατερίνης αλλά και σε άλλα σημεία εντός των νεκροταφείων, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση εντός των κοιμητηρίων.

Φρεάτια βουλωμένα που δεν απορροφούσαν καθόλου το νερό της βροχής, κεντρική είσοδος εγκαταλελειμμένη, κανείς υπεύθυνος να βοηθήσει λίγο την κατάσταση και ο μόνος τρόπος να μπει κάποιος στα κοιμητήρια ήταν με αυτοκίνητο αλλά και πάλι πολύ προσεκτικά.


Εντωμεταξύ από ότι μάθαμε στο διάστημα αυτό που έβρεχε (μια ημέρα με το ζόρι που έβρεχε) είχαν γίνει ήδη 4 κηδείες και οι διαμαρτυρίες των πολιτών πολλές, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν και ιδιαίτερα οργισμένοι για την αδιαφορία των αρμοδίων και την τραγική κατάσταση των νέων νεκροταφείων.

Κάποια στιγμή μάλιστα επειδή όλοι προσπαθούσαν με τα αυτοκίνητα τους να προσεγγίσουν τον εσωτερικό χώρο είχε δημιουργηθεί ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα αυτοκίνητα να προσπαθούν να περάσουν από οπουδήποτε με κίνδυνο να τρακάρουν με τους.. τάφους.

Είδαμε με τα μάτια μας καταστάσεις τραγελαφικές, με τον κόσμο να φωνάζει να διαμαρτύρεται την ώρα που κηδεύανε αγαπημένα πρόσωπα τους.
Και όλοι αυτοί αναγκαζότανε να κάνουν όλη την διαδρομή από την είσοδο έως την άλλη άκρη των νεκροταφείων, μιας και οι νέοι τάφοι έφτασαν στο τέλος των νέων νεκροταφείων (άλλο θέμα σοβαρό που θα πρέπει να δει σύντομα ο Δήμος Κατερίνης).

Δείτε το βίντεο:




Η εγκατάλειψη.


Διαμαρτυρίες πολλές επίσης για τη μη λειτουργία της αίθουσας δεξιώσεων των νέων νεκροταφείων, την εικόνα που παρουσιάσει τόσο εξωτερικά αλλά και εντός του κτηρίου και για τις τουαλέτες.

Έτσι αναγκάζονται οι πολίτες να αναζητούν άλλους χώρους στην Κατερίνη για να προσφέρουν τον καθιερωμένο καφέ μετά την κηδεία του αγαπημένου τους προσώπου.

Το χειρότερο από όλα που είδαμε όμως είναι οι τουαλέτες, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε θελήσει να τις προσεγγίσει!

Η εικόνα που είδαμε δεν περιγράφεται, ούτε ζώο δεν τις πλησιάζει!

Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η διεύθυνση υγιεινής ή δεν ξέρουμε ποιος άλλος φορέας έχει αρμοδιότητα, μιας που αυτά που είδαμε και καταγράψαμε με την κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν συμβαίνουν…

Επίλογος

Τριτοκοσμικές συνθήκες, τραγικές εικόνες, εγκατάλειψη, αδιαφορία, είναι λίγα μόνο που μπορούμε να πούμε ύστερα από ότι είδαμε.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει κάνει δυο ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα σε διάστημα ενός έτους, και το αυτί των αρμοδίων για την σωστή λειτουργία των νέων νεκροταφείων δεν ίδρωσε καθόλου.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Κατερίνης ζητάει 90 ευρώ τον χρόνο από τους συγγενείς των νεκρών για τους τάφους…

Δείτε τα προηγούμενα ρεπορτάζ μας για τα νέα νεκροταφεία Κατερίνης: