Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ξεκινούν την Κυριακή του Πάσχα τα «Καλοχωρίτικα» αφιερωμένα στον Άη Γιώργη


Από 1-8 Μαΐου προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιούνται και φέτος τα «Καλοχωρίτικα», μια εβδομάδα παράδοσης, ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού που συνδιοργανώνεται από τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου καθώς και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλοχωρίου.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με αφηγήσεις, ανεγέρθηκε το 1918 από στρατιώτες με εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε η ζωή των προσφύγων οι κάτοικοι συνήθιζαν να γιορτάζουν την μνήμη του Αγίου Γεωργίου με τοπικό πανηγύρι.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και εθελοντών του Καλοχωρίου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί η ετήσια πολιτιστική παραγωγή με παρουσιάσεις μουσικών, εικαστικών, χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου και του Κ.Α.Π.Η. καθώς επίσης και να φιλοξενηθούν χορευτικά σχήματα από άλλες περιοχές.

Οι φετινές εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα, την Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου, καθώς και με τη βοήθεια και συμμετοχή όλων των συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Ενοριακή Χορωδία της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου «Άγιος Μόδεστος», το διαγωνισμό πίτας και γλυκισμάτων στην αίθουσα του Ιερού Ναού όπου και λειτουργεί εκθετήριο εκκλησιαστικών ειδών.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστεί η ετήσια πολιτιστική παραγωγή με παρουσιάσεις μουσικών, εικαστικών, χορευτικών τμημάτων του Κ.Α.Π.Η., του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου, του ανερχόμενου Λαογραφικού Συλλόγου Καλοχωριτών Αν. & Βόρειας Θράκης «Κασκάρκα» καθώς και να φιλοξενηθούν χορευτικά σχήματα από άλλες περιοχές.

Καθιερωμένα στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται και τα δύο Δημοτικά Σχολεία του Καλοχωρίου, τα οποία παρουσιάζουν θεατρικά έργα, χορωδία, μουσική και χορευτικά τμήματα, δράσεις που ετοιμάζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σημαντικό είναι να αναφερθούν και οι Αθλητικοί Σύλλογοι του Καλοχωρίου που συμμετέχουν παρουσιάζοντας την αθλητική παραγωγή μέσα από αγώνες ή παρουσιάσεις που συγκεκριμένα αφορούν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πυγμαχία, μοντέρνο χορό και μπαλέτο, tae kwon do κ.ά.

Εκτός από το πλούσιο σε δρώμενα πρόγραμμα, πραγματοποιειται εξαιρετικό παραδοσιακό γλέντι που γίνεται ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου (φέτος στις 2 Μαΐου 2016) στην πλατεία του χωριού με την παρουσίαση χορευτικών τμημάτων και ζωντανής ορχήστρας.

Σας περιμένουμε όλους λοιπόν να περάσουμε τις εκδηλώσεις αυτές ,από 1 έως 8 Μαΐου, μια εβδομάδα Παράδοσης ,Ιστορίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη.



Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

Κυριακή 1 Μαΐου

18.30 – 21.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και Περιφορά της Εικόνας, με την συνοδεία Φιλαρμονικής Καλοχωρίου & Αγήματος Νέων με Παραδοσιακές Στολές.

21.00 – 22.00 μ.μ. Εκκλησιαστική χορωδία “ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ” Χορωδία Γυναικείου Κ.Α.Π.Η. Καλοχωρίου



Δευτέρα 2 Μαΐου

07.30 – 10.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

10.30 – 11.30 π.μ. Διαγωνισμός Πίτας και Γλυκισμάτων στην Αίθουσα του Ι. Ναού.

18.30 – 19.30 μ.μ. Εσπερινός και παράκληση του Αγίου Γεωργίου

19.30 μ.μ. Βραδιά Παράδοσης με τα Χορευτικά Τμήματα των ΚΑΠΗ Γυναικών – Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου – Λαογραφικού Συλλόγου Καλοχωριτών Αν. & Βόρειας Θράκης «Κασκάρκα» και Φιλοξενούμενων Τμημάτων Παραδοσιακό Γλέντι



Τρίτη 3 Μαΐου

17.30 μ.μ. Αγιασμός του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλοχωρίου

18.30 – 19.30 μ.μ. Εσπερινός

19.30 – 22.00 μ.μ. Επιδείξεις από τον Α.Σ. «Αρτέμιδα» Καλοχωρίου, Τμήματα Μουσικής και Παραδοσιακού Χορού Πολιτιστικού Συλλόγου, Μουσικό και χορευτικό τμήμα 2ου Δημοτικού Σχολείου.



Τετάρτη 4 Μαΐου

16.30 – 20.30 μ.μ. Τουρνουά Βόλεϊ από τον Α.Σ. «Αναγέννηση» στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλοχωρίου (απέναντι από το Λύκειο)



Πέμπτη 5 Μαΐου (στην πλατεία του χωριού)

18.00 – 19.30 μ.μ. Επιδείξεις – παιχνίδια Μπάσκετ Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος»

19.30 – 21.00 μ.μ. Επιδείξεις – παιχνίδια Ποδοσφαίρου Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος»



Παρασκευή 6 Μαΐου

18.00 – 19.30 μ.μ. Επιδείξεις – παιχνίδια Α.Σ. «Αναγέννηση» (στην πλατεία του χωριού)

20.00 – 22.00 μ.μ. Κινηματογραφική βραδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στον αύλειο χώρο του Σχολείου



Σάββατο 7 Μαΐου (στην Πλατεία του χωριού)

19.00 – 20.00 μ.μ. Επιδείξεις από τον Α.Σ. «Ελπίδες» Τ.Κ.D. Καλοχωρίου

20.00 – 21.00 μ.μ. Επιδείξεις Πυγμαχίας από τον Α.Σ. «Αναγέννηση»



Σάββατο & Κυριακή 7/8 Μαΐου

Έναρξη 9.00 π.μ. Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Α.Σ. «Αναγέννηση» Καλοχωρίου στο παλιό γήπεδο Καλοχωρίου



Κυριακή 8 Μαΐου

Έναρξη 9.00 π.μ. Τουρνουά Ποδοσφαίρου και Φιλικός Αγώνας Παλαιμάχων του Α.Σ. «Μέγας Αλέξανδρος» στο Γήπεδο Καλοχωρίου



Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Έκθεση Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Καλοχωρίου.