Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ !!! ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Ήταν μια βραδιά κατάνυξης και συγκίνησης, αυτή που δημιούργησε το βυζαντινό τμήμα της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ι. Σακκελαρίδης" στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς, αποδίδοντας ύμνους, ψαλμούς και μοιρολόγια της εβδομάδας των παθών του Κυρίου.
Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν σ' αυτή την όμορφη εκδήλωση έζησαν μοναδικές στιγμές,που σίγουρα θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους.



Η Μαρίκα Φωτοπούλου που είχε την επιμέλεια και την διεύθυνση της συναυλίας εξέπληξε ακόμα μια φορά, αποδεικνύοντας πως εκτός από σπουδαία μουσικός και ερμηνεύτρια, είναι και ικανότατη παραγωγός και δημιουργός έργων υψηλών προδιαγραφών.

Καταπληκτικοί και οι συνεργάτες της χορωδοί και μουσικοί, που κάτω από την καθοδήγησή της, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, ιδιαίτερα δύσκολους βυζαντινούς ψαλμούς και ύμνους.

Ήταν κατά γενική παραδοχή μια εκδήλωση αντάξια του τίτλου που έφερε "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" , του επιβλητικού χώρου του συγκεκριμένου ναού και βέβαια των παθών του Κυρίου μας.

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, σίγουρα επέλεξε ότι το σπουδαιότερο να παρουσιάσει τις άγιες τούτες μέρες, τιμώντας συγχρόνως τους ντόπιους δημιουργούς, που ως μόνη αμοιβή και απαίτηση έχουν την αναγνώριση και την εκτίμηση της σπουδαίας όπως αποδείχτηκε, δουλειάς τους.

Να σημειώσουμε επίσης την άψογη φιλοξενία των τοπικών φορέων της Βροντούς, εκκλησίας, πολιτιστικού συλλόγου, τοπικού συμβουλίου, καθώς και την παρουσία του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Tην εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος και η Γραμματέας της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ι. Σακκελαρίδης" Ευαγγελία Καμπίσιου, ενώ αναμνηστικά δώρα πρόσφεραν η πρόεδρος του Τ.Σ Βροντούς Τζιάφα Παναγιώτα και η αντιπρόεδρος του Κέντρου Μαρία Τσιμήτρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αιδεσιμώτατας πατέρας Σάββας, ο περιφερειιακός σύμβουλος Τσιμήτρης Δημήτριος, ο αντιδήμαρχος Καλαιτζής Θανάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Φαρμάκης Γιώργος, Μόχλα Ευαγγελία, Τσιμήτρη Μαρία, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Φαρμάκης Στέργιος, μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί κάτοικοι της Βροντούς..