Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Δημοτικό Σχολείο Περίστασης. Έκθεση παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας. ΑΠΡΙΛΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας με το βιβλίο και τον υπέροχο κόσμο της γνώσης, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου την καθιερωμένη πια, ετήσια έκθεση βιβλίου.



Εδώ, στο χώρο του σχολείου φιλοξενήθηκε για ακόμη μια χρονιά, πλούσιος και συναρπαστικός, ο κόσμος του παιδικού βιβλίου. Κλασικά και σύγχρονα, με ποικιλία θεμάτων και εκδόσεων, για όλες τις ηλικίες, ξεπηδούν μπρος τα μάτια μας, τα βιβλία και προκαλούν τους αναγνώστες να τα ξεφυλλίσουν, να τα αγοράσουν, να τα διαβάσουν!

Η ανάγνωση των βιβλίων είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένα παιδί, καθώς τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι σημαντικά και θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για την ολοκληρωμένη πνευματική και κοινωνική του ανάπτυξη.

Στη φετινή έκθεση καλεσμένη ήταν η συγγραφέας Δόξα Κωτσαλίδου που παρουσίασε στους μαθητές το νέο της βιβλίο, "Το αηδόνι με τις δύο πατρίδες" μέσα από την αφήγηση και το παιχνίδι!

Η έκθεση βιβλίου αποτέλεσε και φέτος μια αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων! Γιατί το βιβλίο είναι μόνο η αφορμή!