Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η ΛΑΕ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία, αυτή τη φορά και με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Την Δευτέρα 11 Απριλίου, δύο τουρκικά μαχητικά «F-16» πέταξαν 9.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες, εντός του FIR Αθηνών, ενώ λίγο αργότερα δύο μαχητικά «F-4 Phantom» και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού «KC- 135» πέταξαν πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 πόδια. Την υπερπτήση των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες παρακολουθούσε σιωπηλά η νατοϊκή ολλανδική φρεγάτα Van Amstel, η οποία δρα ανατολικά της Χίου στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Οι Τουρκικές υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο υπό το σιωπηλό βλέμμα του ΝΑΤΟ το οποίο βρίσκεται στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση των προσφυγικών ροών, αποθρασύνει την Τουρκία, υπονομεύει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο και δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Πέραν τούτου η «σιωπηλή» αποδοχή και η δια της πλαγίας οδού νομιμοποίηση των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας από πλευράς ΝΑΤΟ, είναι άκρως απαράδεκτη καθώς την ίδια στιγμή στο Αιγαίο χάνονται καθημερινά αθώοι άνθρωποι.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία, αυτή τη φορά και με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί την άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η συνεργασία και η συμφιλίωση όλων των λαών της Μεσογείου με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία είναι εφικτή, εφόσον αποκρουστούν οι ιμπεριαλιστικές, φιλοπόλεμες βλέψεις των κυρίαρχων δυνάμεων. Το διεθνές Δίκαιο αποτελεί τη βάση για την ουσιαστική, ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία κρατών και λαών.

--
Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100

Τηλ. 2351103211