Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ
 Εργαζόμενοι στο εμπόριο, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες, άνεργοι,


Το  Δ.Σ. του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, συνεδρίασε  με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εργατικό κίνημα μετά τη μεγάλη απεργία της 4ης Φλεβάρη και αποφάσισε να συμμετέχει στη νέα 48ωρη απεργία μόλις η κυβέρνηση καταθέσει στη βουλή το νομοσχέδιο καρμανιόλα που διαλύει οτι απέμεινε από τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η εργοδοσία είναι  στριμωγμένοι από τους αγώνες των εργαζομένων και γι’ αυτόν το λόγο έκαναν ένα βήμα πίσω, επενδύοντας στο φόβο, στην κούραση, τον αποπροσανατολισμό, στο διαίρει και βασίλευε για να φέρουν το νομοσχέδιο για ψήφιση στη βουλή με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Αν το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο έρθει στη βουλή και ψηφιστεί, θα ανοίξει  ο δρόμος  για να έρθουν και τα νέα νομοσχέδια-ταφόπλακα που έχει στο συρτάρι της  η κυβέρνηση  με το κουαρτέτο και που αφορούν τη νέα φοροληστεία, τις μαζικές απολύσεις, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, κ.α.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η εργατική τάξη έχει κερδίσει με θυσίες και αίμα την κοινωνική ασφάλιση και κάθε εργατικό δικαίωμα που τώρα κυβέρνηση και κουαρτέτο, (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΜΣ), πάνε να μας πάρουν πίσω οτι απέμεινε, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την έξοδο της χώρα από αυτήν. Τρίβουν τα χέρια τους οι «έμποροι της υγείας». Αδημονούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να κάνουν πάρτι δισεκατομμυρίων πάνω στο πιο πολύτιμο αγαθό, την υγεία. Πιέζει το κεφάλαιο  να εφαρμοστούν  στην ολότητα τους οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ξηλώνουν κάθε εργασιακό  δικαίωμα και έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη στον εργασιακό μεσαίωνα.
 Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, προσπαθούν να μας πείσουν πως έτσι θα επέλθει ανάπτυξη. Ανάπτυξη για ποιον όμως; Ανάπτυξη πως; Γκρεμίζοντας το ασφαλιστικό σύστημα, καταργώντας τις Σ.Σ.Ε. και κάθε εργασιακό δικαίωμα; Κόβοντας μισθούς και συντάξεις; Αυξάνοντας τα βάρη για το λαό και απαλλάσσοντας τους μεγαλοκαρχαρίες από εισφορές, φόρους, κλπ;
ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ,                                         ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω. Εμείς κινούμε  τις μηχανές, εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη στην εξέλιξη της κοινωνίας, ενώ οι καπιταλιστές είναι οι ληστές του πλούτου που εμείς παράγουμε. Είναι αυτοί που βάζουν εμπόδιο στην εξέλιξη της κοινωνίας προς τα εμπρός, που σπέρνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη σαπίλα, τον πόλεμο, και οδηγούν τους λαούς στην προσφυγιά.
Ο δρόμος της οργανωμένης πάλης μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι  η μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη. Είναι ο δρόμος  που μπορεί να επιβάλει να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα, και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Είναι  ο δρόμος για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά  με σύγχρονα δικαιώματα, με ένα σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με  σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, για σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες, για να μη χάνουν τα σπίτια τους οι εργαζόμενοι από τους τραπεζίτες, κ.α..
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΟΛΙΣ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Δ.Σ.  Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’