Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ της Αγωνιστικής ενότητας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ μετά την δημοσίευση του Δελτίου τύπου της Αγωνιστικής Ενότητας, αν και αποφεύγει τέτοιου είδους απαντήσεις, αποφάσισε να δώσει δημόσια απάντηση στις συκοφαντικές δηλώσεις του αντιπροσώπου που τους εκπροσωπεί στην ΟΕΒΕΠ.

Η Αγωνιστική Ενότητα είναι ενα παραταξιακό ψηφοδέλτιο(που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ) και συμμετείχε στις εκλογές της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ, εξέλεξε ένα αντιπρόσωπο ο οποίος συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΠ και είναι ο  αντιπρόσωπος από το Σωματείο Εστιατόρων Ψητοπωλών  Δήμου Κατερίνης τον κ. Αθανασουλα Μιχάλη.


Το ΔΣ της  ΟΕΒΕΠ στις 21/3/2016 όντως συνεδρίασε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (για ευνόητους λόγους  που είναι γνωστοί στον κ. Αθανασούλα) και τα θέματα που είχαμε για συζήτηση ηταν η εγκύκλιος της ΓΣΕΒΕΕ για κινητοποιήσεις, για το προσφυγικό, για τα προς ψήφιση νομοσχέδια ασφαλιστικό και φορολογικό, για την επιτυχή κινητοποίηση στις 4 του Φλεβάρη με το κλείσιμο των καταστημάτων, κ.α.

Για τα συγκεκριμένα θέματα και στην απόφαση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ να περιμένουμε νεότερη εγκύκλιο από την ΓΣΕΒΕΕ, της οποίας η ΟΕΒΕΠ είναι μέλος, για μια ακόμη φορά δεχθήκαμε και προσωπικά ο πρόεδρος ύβρεις όπως (γκεσταμπίτης, χιτλερικός, ξεπουλημένος, ξευτελισμένος κ.α..),διότι αν δεν συμφωνείς μαζί του χαρακτηρίζεσαι ετσι.
Η σκοπιμότητα της καταγγελίας είναι προφανής, να συκοφαντήσει τον Πρόεδρο, το ΔΣ της ΟΕΒΕΠ & την ΓΣΕΒΕΕ.
Βεβαίως δεν μας προξενεί καμία εντύπωση διότι πάγια πρακτική της Αγωνιστικής Ενότητας Μικρών & Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών (ΠΑΣΕΒΕ) είναι να συκοφαντεί το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών σαν υπηρέτες της πλουτοκρατίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Η μάχη για την ‘’αλήθεια’’ που επικαλείται η ΠΑΣΕΒΕ ότι είναι ΄΄μοναδική δύναμη΄΄ έκφρασης των συμφερόντων των ΕΒΕ κρίθηκε από τους συναδέλφους μας κατά τις τελευταίες εκλογές της ΟΕΒΕΠ..
Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε με αυτήν την επιστολή ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας για έναν ακόμη λόγο, ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει και την ΟΕΒΕΠ για το κατάπτυστο και συκοφαντικό κείμενο.
Η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό, δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει. Τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων μας γιατί για το ΔΣ της ΟΕΒΕΠ και της ΓΣΕΒΕΕ στην δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και ιδιαίτερα οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε, είναι πολυτέλεια να ασχολείται με την ΠΑΣΕΒΕ.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε μέχρι σήμερα, με μεγαλύτερη ένταση, σε πνεύμα ενωτικό για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, αφήνοντας πίσω τις συκοφαντικές  ανακοινώσεις της ΠΑΣΕΒΕ προς το ΔΣ της ΟΕΒΕΠ, διότι δεν πιστεύουμε ότι,. τα προβλήματα που μας απασχολούν ΟΛΟΥΣ  εχουν χρώμα, αντιθέτως είναι κοινά και η αγωνία ολων μας για το αύριο των επιχ/σεων μας είναι μεγάλη.
Γι’αυτούς τους σοβαρούς λόγους της προώθησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος των ΕΒΕ το ΔΣ της ΟΕΒΕΠ προσπαθεί  οσο είναι εφικτό ακολουθώντας και τις ενέργειες της ΓΣΕΒΕΕ  με οποια μορφή διαμαρτυρίας.

Θα είμαστε πάντα δίπλα στις Διοικήσεις των Σωματείων μελών μας και σε κάθε συνάδελφο που θέλει την βοήθειά μας.

                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο γεν. γραμματέας




Χ.ΕΞΙΖΟΓΛΟΥ                                                            Δ.ΚΕΛΠΕΤΖΙΔΗΣ