Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Η ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ ΕΛ.ΒΑΡΩΝ. Και σε 2η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το Θωμά Καραμήτρο ευελπιστεί ο Ν.Ο.ΚΑΤ.


Απευθείας στον τελικό του αγωνίσματος της τετρακώπου ελαφρών βαρών ανδρών, προκρίθηκε το πλήρωμα της Ελλάδας με τους Θωμά Καραμήτρο (Ν.Ο.Κατερίνης), Σπύρο Γιάνναρο (Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών), Γιάννη Πέτρου (Ι.Ο.Θεσ/νίκης) και Στέφανο Ντούσκο (Ν.Ο.Ιωαννίνων), τερματίζοντας πρώτο στον πολύ δυνατό προκριματικό αγώνα την Κυριακή 24/5 στη Λουκέρνη της Ελβετίας όπου διεξάγεται ο Αγώνας Ολυμπιακής Πρόκρισης Κωπηλασίας.

Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν πληρώματα από όλο τον κόσμο να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο τον Αύγουστο.

Μόνο τα δυο πρώτα σκάφη από κάθε αγώνισμα θα πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση και οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης έχουν μεγάλη αγωνία, καθώς ο πρωταθλητής του Ν.Ο.ΚΑΤ. Θωμάς Καραμήτρος συμμετέχει στη θέση του επικώπου στο πλήρωμα που τερματίζοντας πρώτο στον προκριματικό της Κυριακής μπροστά από τα σκάφη της Ρωσίας (2ο), Ισπανίας (3ο), Ινδονησίας, Σερβίας και Ουζμπεκιστάν, με χρόνο 6:01 θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για μια Ολυμπιακή πρόκριση.

Την Τρίτη 24/5 θα διεξαχθεί ο τελικός, όπου το Ελληνικό πλήρωμα της τετρακώπου θα αγωνιστεί με βασικό αντίπαλο το πλήρωμα της Γερμανίας και όσα ακόμη σκάφη περάσουν τη Δευτέρα από τις ημιτελικές σειρές, με στόχο να τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις που εξασφαλίζουν το εισιτήριο για το Ρίο.

Στους Αγώνες Ολυμπιακής Πρόκρισης στην Ελβετία εκτός της τετρακώπου διεκδικούν την πρόκρισή τους και δύο ακόμη Ελληνικά πληρώματα αυτά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών και διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, με αρκετές πιθανότητες πρόκρισης.

Ο Πρόεδρος Κ.Καρυώτης και το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, που εκτός της Κατερίνας Νικολαΐδου ευελπιστούν και σε 2η συμμετοχή με το Θωμά Καραμήτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εύχονται ολόψυχα στα Ελληνικά πληρώματα και στον αθλητή του Θωμά Καραμήτρο καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους για μια Ολυμπιακή Πρόκριση.



Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς