Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

3η θέση του τουρνουά ICGT στην Ολλανδία και Κύπελλο Fairplay στον Παναθηναϊκό, πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του τουρνουά ο κατερινιώτης Λάμπρου!

Η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα, του τουρνουά ICGT στην Ολλανδία, η Κ20 του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Ιδανικό φινάλε για την Κ20 του Παναθηναϊκού, στο τουρνουά ICGT στην Ολλανδία, σε ένα από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά τουρνουά της περιόδου, στην κατηγορία των Νέων, που διεξήχθη στο Uitgeest στην Ολλανδία από 13 έως 17 Μαΐου 2016.Αυλαία με νίκη επί των Ολλανδών της Αλκμααρ και τρίτη θέση για τους νεαρούς παίκτες του τριφυλλιού,


η οποία συνδυάστηκε με εξαιρετικές εμφανίσεις και συλλογή πολύτιμων εμπειριών κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Στο τουρνουά ICGT η ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ήταν η ομάδα που απέδωσε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλο το τουρνουά, ωστόσο ήταν άτυχη στον ημιτελικό κόντρα στην αγγλική Γουέστ Χαμ, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήταν ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά τουρνουά, που όλες οι θέσεις της πρώτης τετράδας, κρίθηκαν στα πέναλτι, μιας και στους δύο ημιτελικούς, στο μικρό και στο μεγάλο τελικό, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια των ματς. Έτσι για να βγει ο νικητής ενός εκάστου αγώνα, αυτές οι ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο τουρνουά, επικρατώντας στο πρώτο αγώνα στις 12:10, με 2-0 της Ολλανδικής Φίτεσε, υπερισχύοντας σε όλους τους τομείς των Ολλανδών. Οι παίκτες των Σάμιου-Σίμου άνοιξαν το σκορ στο 7’ με σουτ του Λάμπρου από τα 20 μέτρα, που κρέμασε τον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίκτυα. Οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 31’ με σουτ πάλι του Λάμπρου εξω από την περιοχή και σφράγισαν τη νίκη και ταυτόχρονα την είσοδό τους στα ημιτελικά !

Με Γουέστ Χαμ στον ημιτελικό



Οι παίκτες των Βαγγέλη Σάμιου και Γιώργου Σίμου αντιμετώπισαν στον ημιτελικό την αγγλική Γουέστ Χαμ και κυριάρχησαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.



Στο πρώτο μέρος παίχτηκε παιχνίδι κέντρου, αλλά με πολύ καλό ρυθμό. Στην επανάληψη οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί. Αφού προειδοποίησαν δύο φορές χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Αγγελόπουλο Β. και Χατζηγιοβάνη, έκαναν το 1-0 με τέρμα που σημείωσε ο Παπανικολάου, σε ασίστ του Λάμπρου.



Ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στη Γουέστ Χαμ, σε μαρκάρισμα του Σερβιλάκη στην περιοχή, ο οποίος βρήκε μόνο μπάλα. Έτσι η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε σε 1-1 και για να ανακηρυχθεί ο νικητής, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.



Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος, αστόχησε σε δύο πέναλτι, η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 4-2 και πέρασε στον μεγάλο τελικό, ενώ οι παίκτες του τριφυλλιού στον μικρό τελικό.



Χάλκινο μετάλλιο, με υπογραφή Χαλκίδη



Στον μικρό τελικό για την διεκδίκηση της 3ης θέσης του τουρνουά, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ολλανδική ΑΖ Αλκμάαρ.



Οι πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και μάλιστα έκαναν το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με τέρμα που σημείωσε ο Πίσπας σε ασίστ του Θεοχάρη.



Οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν την καθολική υπεροχή στο ματς, ωστόσο 3 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, οι Ολλανδοί εκμεταλεύτηκαν ένα «τσαφ» σε διώξιμο του Θεοχάρη στην περιοχή και ισοφάρισαν σε 1-1. Έτσι κι αυτή η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.



Εκεί μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν Κωνσταντίνος Χαλκίδης. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού ανέλαβε δράση, απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά έτσι την 3η θέση του τουρνουά.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού αποτέλεσαν οι: Χαλκίδης, Βαλμάς, Σερβιλάκης, Ευαγγέλου, Μαυρομάτης, Μίγγος, Αγγελόπουλος Γ., Στάικος, Λάμπρου, Αγγελόπουλος Β., Χατζηγιοβάνης, Βασίλας, Τριανταφυλλόπουλος, Ανδρέου, Κουντουριώτης, Παπανικολάου, Θεοχάρης, Πίσπας.



Στο τουρνουά ήταν παρών ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Γιάννης Σαμαράς. Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Βαγγέλης Σάμιος και Γιώργος Σίμος, ο προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Μπαρτζώκας, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Χατζής, και ο αναλυτής Κόλλιας Ρωσσέτος.



Κύπελλο Fairplay στον Παναθηναϊκό, πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του τουρνουά ο Λάμπρου!



Στον τελικό της διοργάνωσης η βραζιλιάνικη Ατλέτικο Παραναένσε επικράτησε και εκεί στα πέναλτι της Γουέστ Χαμ και σήκωσε την κούπα του τουρνουά.



Στον Παναθηναϊκό απονεμήθηκε το κύπελλο Fairplay, το οποίο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Πασχάλης Στάικος



Επίσης στον Λάζαρο Λάμπρου δόθηκε το βραβείο του πρώτου σκόρερ, καθώς και του MVP

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα Σαββάτου (14/5)

12:10 Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ατλέτικο Παραναένσε 0-3

12:10 Φίτεσε – Παναθηναϊκός 0-2

14:30 Ατλέτικο Παραναένσε – Παναθηναϊκός 0-0

14:30 Φορτούνα Ντίσελντορφ - Φίτεσε 1-0

16:50 Φίτεσε - Ατλέτικο Παραναένσε 0-0

16:50 Παναθηναϊκός - Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-0

Αποτελέσματα Δευτέρας (16/5)

Ώρα Θέσεις Αγώνας Σκορ

11:00 Θέσεις 5-8 Ούιτγκεστ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-5

11:00 Θέσεις 5-8 Κρουζέιρο - Φίτεσε 0-0 (4-5 πεν.)

12:10 Ημιτελικός Γουέστ Χαμ - Παναθηναϊκός. 1-1 (4-2 πεν.)

12:10 Ημιτελικός Ατλέτικο Παραναένσε - AZ Αλκμααρ 0-0 (5-4 πεν.)

13:20 5η θέση Φορτούνα Ντίσελντορφ - Φίτεσε 1-0

13:20 7η θέση Ούιτγκεστ - Κρουζέιρο 0-2

14:30 3η θέσηΠαναθηναϊκός . - AZ Αλκμααρ 1-1 (5-4 πεν.)

15:45 Τελικός Ατλέτικο Παραναένσε - Γουέστ Χαμ 1-1 (6-5 πεν.)



Τελική κατάταξη



Ατλέτικο Παραναένσε

Γουέστ Χαμ

Παναθηναϊκός

AZ Αλκμααρ

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Φίτεσε

Κρουζέιρο

Ούιτγκεστ



Βραβεύσεις


Κύπελλο Fairplay (Henk Zevenberg Trofee): Παναθηναϊκός

MVP: Λάζαρος Λάμπρου (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος Τερματοφύλακας: Warleson Steillon Lisboa Oliveira (Ατλέτικο Παραναένσε)

Πρώτοι σκόρερ : Λάζαρος Λάμπρου (Παναθηναϊκός),