Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Άφιξη Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Πιερία

 Άφιξη Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Πιερία  Άφιξη Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα στην Πιερία
  Έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο Τίμιος Σταυρός μετά Τιμίου Ξύλου από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Μαΐου .
Τον Τίμιο Σταύρο υποδέχτηκε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου εκκλησιαστική αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, συνοδευόμενο από τον πρωτοπρ. Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου.

Στην αίθουσα αεροδρόμιου τον Τίμιο Σταυρό προσκύνησαν ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αστυνομικοί και προσωπικό του αεροδρομίου. Στην συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την συνοδεία της τροχαίας η οποία κατέληξε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου οι μοναχές υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό κατά την εκκλησιαστική τάξη.




Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στην πλατεία Κολινδρού, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Τίμιος Σταυρός των Ιεροσολύμων θα παραμείνει προς προσκύνηση επί μια εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού.