Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Εύα Καϊλή: Κόλπο Γκρόσο - Απάντηση Μοσκοβισί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης έμπνευσης και εκτέλεσης Τσίπρα-Καμμένου

Ντροπιαστικό το ξεπούλημα των περιουσιών και καταθέσεων των Ελλήνων, μέσω της μεθόδευσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που λειτούργησε ξεκάθαρα σαν εντολοδόχος ξένων funds και κερδοσκόπων, αναφέρει η Εύα Καϊλή σε δήλωσή της.

Ο Π. Μοσκοβίσι ξεσκεπάζει τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση της αξίας των μετοχών 70-90% τους πρώτους 9 μήνες της συγκυβέρνησης Συριζανέλ, την οποία και εκμεταλλεύθηκαν για να "χαρίσουν" περιουσίες, σπίτια και γη των Ελλήνων πολιτών, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στα νύχια των αγορών. 

Τουλάχιστον 20 δις ευρώ απώλειες για το παραμύθι της διαπραγμάτευσης, πριν τα νέα Μνημόνια Τσίπρα-Καμμένου, όπως αποκαλύπτει σε απάντηση του ο επίτροπος στην Εύα Καϊλή. 
 

Το κόλπο ήταν ο αποκλεισμός των Ελλήνων μικρομετόχων και των Ελληνικών Ταμείων από την αγορά των νέων μετοχών της ανακεφαλαιοποίησης στο 5-15% της αξίας των παλαιών, για να περάσει ο έλεγχος αναπόφευκτα σε ξένους κερδοσκόπους αντί πινακίου φακής! Αδειάζει έτσι και την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, που μιλούσε για "προδότες", ενώ η ίδια ξεπούλησε τους κόπους και τις περιουσίες των Ελλήνων αξίας εκατοντάδων δις ευρώ αντί μόλις ελαχίστων δις, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Μπροστά σε αυτό, τα συστηματικά ψέματα και οι συκοφαντίες σε βάρος της αντιπολίτευσης είναι απλώς πταίσματα. Εργαλείο άλλωστε της οργανωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας είναι και η παραπλανητική επικοινωνιακή εκμετάλλευση της στήριξης στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά κυρίως, το bullying σε βάρος οποιουδήποτε ορθώσει μια άλλη φωνή ή προειδοποιήσει ή αποκαλύψει τα ψέματα τους. Η υπονόμευση κάθε προοδευτικής δομικής μεταρρύθμισης, η απάνθρωπη λιτότητα και τα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα είναι το κόστος που πληρώνει η χώρα στην επικοινωνιακή τακτική των “αριστερών κόκκινων γραμμών” περί μη δήθεν περικοπής συντάξεων και μισθών .