Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ρουμανικός κινηματογράφος στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Δευτέρα 11, Τρίτη 12 Ιουλίου στο δημοτικό πάρκο Λιτοχώρου


Δυο ταινίες του Ρουμανικού Κινηματογράφου παρουσιάζονται τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου στο δημοτικό θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου. «Ήταν ή δεν ήταν/East Bocharest» Και η ταινία «Το αυτοπορτραίτο ενός καλού κοριτσιού» είναι οι δυο ταινίες που θα προβληθούν με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου.

«Ήταν ή δεν ήταν/East Bocharest» -Δευτέρα 11 Ιουλίου

Είκοσι δύο Δεκεμβρίου, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από την επανάσταση και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ο Πισκότσι, συνταξιούχος, ετοιμάζεται για να περάσει και αυτά τα Χριστούγεννα μόνος του. Ο Μανέσκου, καθηγητής ιστορίας, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. Ο Ζδερέσκου, ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού καναλιού, δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται και τόσο για τις γιορτές. Γι’αυτόν είναι η ώρα να αντιμετωπίσει την ιστορία. Μαζί με τον Μανέσκου και τον Πισκότσι, θα προσπαθήσει να βρουν απάντηση σε μια ερώτηση που εκκρεμεί εδώ και 16 χρόνια- « Ήταν ή δεν ήταν η επανάσταση στο δικό του χωριό».

Σκηνοθεσία και σενάριο: K. Πορουμπόιου Ηθοποιοί: M. Andreescu, T. Corban, I. Sapdaru

«Το αυτοπορτραίτο ενός καλού κοριτσιού» Τρίτη 12 Ιουλίου

Η Κριστιάνα είναι μια 30χρονη γυναίκα που μεγάλωσε σε μια αξιοπρεπή αστική μέση οικογένεια. Περνάει τον χρόνο της γράφοντας για το διδακτορικό της στη Μηχανολογία των σεισμών, μιλάει με τον Άλεξ και την Μισελλέ, οι δύο κολλητοί της, και που και που έχει ραντεβού με τον Νταν, ένας παντρεμένος άνδρας με τον οποίο έχει μια ρομαντική σχέση. Μετά που οι γονείς της μετακομίζουν από το οικογενειακό διαμέρισμα σε ένα σπίτι, αποφασίζει να πάρει ένα σκύλο. Το επιθυμούσε πάντα όταν ήταν παιδί και τώρα που ζει μόνη της μπορεί να το κάνει.

Σκηνοθεσία: Ά. Λούνγου Ηθοποιοί: I. Spiridon, E. Oprea, E. Popa, A. Enache
Ώρα προβολής 21.30 με ελεύθερη είσοδο.