Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΕΝ-ΤΕΧΝΩΣ…»ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ένα ακόμα μουσικό ποιοτικό αφιέρωμα μας επιφυλάσσει η χορωδία και η ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου και με την τιτλοφορούσα αναφορά, «εν-τέχνως…», σταχυολογήματα μιας μουσικής διαδρομής.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 (ώρα 9:30μ.μ.) στο αρχαίο θέατρο του Δίου και με φόντο την εκστατικότητα και μεγαλοπρέπεια του παγκόσμιου και ιερού βουνού της οικουμένης, του μυθικού Ολύμπου, χορωδοί, μουσικοί, σολίστες και αφηγηματικός λόγος σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, θα μας παρουσιάσουν μουσικά ακούσματα από το ευρύτερο έντεχνο ρεπερτόριο.

Ο δημιουργός της συναυλίας, ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, επισημαίνει: « Στο θέατρο του Δίου, της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, εκεί που αιώνες πριν εκφράστηκε ο ποιητικός και όχι μόνο λόγος με το θεσπέσιο σκηνικό του μοναδικού παρολύμπιου τοπίου, η σύγχρονη Ελληνική μουσική συνεχίζει το περίλαμπρο παρελθόν.

Ελάτε να συνταξιδέψουμε και να περιπλανηθούμε μελίζοντας σε μια βραδιά ηχοχρωμάτων, λόγου και κίνησης. Όπου θα ζωντανέψουν ιστορίες και αναμνήσεις από το χθες, το παρόν, την καθημερινότητα, στοιχεία που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν την ελληνική ψυχή. Μια βραδιά αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό, μια παρουσίαση της έντεχνης μουσικής δημιουργίας της σύγχρονης Ελλάδας επιλεκτικά συνδυασμένης με ποίηση και όρχηση.»

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Την πολυμελή μικτή χορωδία και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών συνοδεύουν οι σολίστες Ζωή Ανδρικοπούλου, Ιωάννα Ηλιάδου, Κώστας Καψάλης, Γιάννης Χαρίσης, Θανάσης Μπατάλας.

Τη βραδιά διανθίζουν απαγγελίες ποιητικού λόγου από την Μαρία Βούλγαρη και τον Γιώργο Βατουσιάδη καθώς και όρχηση σε χορογραφίες και εκτέλεση της Αρετής Κουτσιαλή.

Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Στην καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση, ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, δωρεάν.