Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κελίδης Χαράλαμπος: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ



Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα η συζήτηση και διαβούλευση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.


Η πρόταση της αλλαγής προβλέπει κατάργηση των πενήντα εδρών, του μπόνους , ψήφο στους μετανάστες, ψήφο στο 17ο έτος της ηλικίας, κατάργηση και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.




Για την κατάργηση των πενήντα εδρών μπόνους πέσανε πολλά δάκρυα και από τον κ. Μητσοτάκη και από την κ. Φώφη Γεννηματά, βέβαια για διαφορετικούς λόγους.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός και μνήμη έχει και κρίση έχει. Αλήθεια ποιος έφερε το νόμο αυτό έκτρωμα, το νόμο τερατούργημα, δεν ήταν του κόμματός σας; Δεν ήταν κ. Γεννηματά το κόμμα σας που διατηρούσε τις σαράντα έδρες μπόνους και η Ν.Δ. τις μετέτρεψε στις πενήντα έδρες;

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει την απλή αναλογική δεν μας εκπλήσσει.

Εσείς βέβαια κ. Φ. Γεννηματά που είχατε σημαία την απλή αναλογική , μήπως δεν σας έφταναν είκοσι χρόνια κυβέρνησης να την ψηφίσετε; Τώρα μετά σαράντα χρόνια την βγάλατε από την ναφθαλίνη, τώρα που μια κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποφάσισε να φέρει τον εκλογικό νόμο που εκφράζει την γνήσια βούληση του λαού, δεν πιστέψατε ποτέ στην απλή αναλογική αλλά διατηρούσατε τέτοιους εκλογικούς νόμους γιατί έτσι μπορούσατε να κάνετε πλιάτσικο την ψήφο του λαού , την Λαϊκή βούληση και τώρα που γίνεται πραγματικότητα εσείς ξεκινήσατε εμφύλιο πόλεμο, ο λαός θα δώσει την απάντησή του. Δεν έχετε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζετε ΑΡΙΣΤΕΡΑ όλη κρίνονται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Αν και πέρασαν σαράντα δύο χρόνια μάλλον ακόμη δεν βρήκατε την ταυτότητά σας.


Κελίδης Χαράλαμπος