Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΖΙΟΥΤΖΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, συγγενείς, φίλοι και συμπαίχτες συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Ι.Ν. Παντάνασσας με σύμμαχο τον καταγάλανο πιερικό ουρανό για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ’ έναν εξαίρετο άνθρωπο, ποδοσφαιριστή τον ακούραστο Πλάτωνα τον αμυντικό, τον «βράχο» του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρετο νόσο σε ηλικία 59 ετών.

Ξεχώριζε για την ειλικρίνειά του, την ανθρωπιά του και την ψυχική του δύναμη. Ο Πλάτωνας πάλεψε με θάρρος την ασθένειά του από την πρώτη στιγμή. Προικισμένος με αγαθά προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό σθένος και δύναμη, αγάπη για το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα τον ΠΙΕΡΙΚΟ, σφράγισε το έργο του διδάσκοντας ήθος, ζήλο, πίστη και αρετή.

Όλο αυτό το διάστημα έδωσες μια μάχη, μονομάχησες με το θάνατο αλλά τελικά έφυγες στην κοινή μοίρα των ανθρώπων.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα, η αγωνιστική διάθεση αλλά και το απαράμιλλο ψυχικό σθένος που επέδειξες με την περιπέτεια της υγείας σου, αποτελούν στίγμα ήθους.

Η αγωνιστικότητα σου, το ήθος σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου και τα ιδιαίτερα χαρίσματά σου άφησαν όλους εμάς που λιγότερο ή περισσότερο είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε άφωνους στο άγγιγμα του θανάτου σου.

Στην οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την εποχή σου.

Η απώλεια του Πλάτωνα αφήνει με τη σειρά της ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερη τη μελανόλευκη οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Η οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και όλου του αθλητισμού σου ανταποδίδει την αγάπη της.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένειά του κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 59 χρόνια έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.

Καλό ταξίδι Πλάτωνα,

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές της οικογένειάς σου και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.

Αιωνία του η μνήμη.

Βασίλης Τσακιρίδης
Γραφείο Τύπου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ