Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 29 Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε Προσκύνημα - Περίπλου του Αγίου Όρους. Συμμετείχαν 220 προσκυνητές, τόσο μόνιμοι κάτοικοι της Πιερίας, όσο και πολλοί έλληνες και ξένοι παραθεριστές, οι οποίοι κατά το θέρος ευρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης, συμμετείχαν και 50 σπουδαστές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελιγραδίου, που βρίσκονται στην Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από την Ιερά Μητρόπολη στον ξενώνα του Σβορώνου.









Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, επικεφαλής κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Μεταξύ αυτών ήταν και Σέρβοι κληρικοί, οι οποίοι συνόδευσαν την πολυμελή ομάδα των Σέρβων προσκυνητών.

To Προσκύνημα περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της χερσονήσου του Άθω, ξενάγηση των Ιερών Μονών και Σκητών.

Ο ιερομόναχος π. Δημήτριος, αδελφός της Ιεράς Μονής Γρηγορίου με ευλογία του Ηγουμένου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου, μετέφερε επί του πλοίου Σταυρό με Τίμιο Ξύλο, καθώς και ιερά λείψανα των Αγίων Αναστασίας Ρωμαίας, Μακρίνας (αδελφής Μ. Βασιλείου), Φωτεινής Σαμαρείτιδος και Γρηγορίου Θεολόγου

Κατά τη διάρκεια του Προσκυνήματος τελέσθηκε εν πλω ο Αγιασμός και η Παράκληση της Παναγίας. Οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν ελληνικά και σερβικά-σλαβονικά.