Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία της Κατερίνης.

Καταγγελία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία της Κατερίνης.

Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ επισκέφτηκε την Κατερίνη και συγκεκριμένα τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ελέγξει το ιδιωτικό σχολείο «ΠΛΑΤΩΝ».
Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης το δελτίο τύπου που δημοσιοποίησαν στους αρμόδιους φορείς και που δημιούργησε αναστάτωση όχι μόνο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και στην κοινωνία της Κατερίνης.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» επισκέφτηκε και μίλησε τόσο με τον Διευθυντή του ιδιωτικού σχολείου «ΠΛΑΤΩΝ» κ. Ανέστη Παπαδόπουλο, όσο και με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ. Συριανίδη Δημήτριο και κ. Καζταρίδη Ιωάννη αλλά και με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλη Κουρούτο.



Ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων κ. Ανέστης Παπαδόπουλος έδειξε έκπληκτος από το δημοσίευμα της ΟΙΕΛΕ μιας και δεν είχε καμία ενόχληση ή ειδοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το «ΠΛΑΤΩΝ» προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στην τοπική κοινωνία της Κατερίνης παιδεία και πολιτισμό, προσφέρει εργασία σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε δύσκολους καιρούς και κατέληξε ότι καλύτερη διαφήμιση για το «ΠΛΑΤΩΝ» είναι οι απόψεις των γονιών που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για το σχολείο.
Επίσης μας δήλωσε ότι το δημοσίευμα αυτό δημιουργεί αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς χωρίς λόγο κάτι το οποίο τον προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και ουδέποτε δεν παρουσιάστηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδης Δημήτριος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε ότι από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει κάποιο θέμα και έχουν γίνει όλες οι νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την λειτουργία του "ΠΛΑΤΩΝ". Επίσης συμπλήρωσε ότι η συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το σχολείο είναι άψογη και ουδέποτε δημιουργήθηκε το παραμικρό.


Σε επίσκεψη μας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Καζταρίδη Ιωάννη, ο Διευθυντής εξέφρασε την έκπληξη του για την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και αυτό γιατί όταν τον επισκέφτηκαν οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ και σε ερώτηση δική του αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα του απάντησαν ότι όλα είναι καλά και ξαφνικά είδε την ανακοίνωση της στο διαδίκτυο…

Μάλιστα ο κ. Καζταρίδης κάλεσε μπροστά μας τους δυο υπαλλήλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ήταν παρών στον έλεγχο και οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του και μάλιστα εξέφρασαν και αυτοί την έκπληξη τους…
Ο κ. Καζταρίδης δήλωσε ότι θα προωθήσει το θέμα στο νομικό σύμβουλο των γραφείων για να διερευνήσει το θέμα περισσότερο.

Επικοινωνήσαμε όπως και οφείλουμε για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ρεπορτάζ και με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλη Κουρούτο ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

"Όσα αναφέρουμε στο δελτίο τύπου είναι απολύτως αληθινά, και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και να είστε σίγουρος ότι θα αποδοθούν!"

Μάλιστα μας παρέπεμψε σε νέα ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, εδώ.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" παρακολουθεί το θέμα και αν υπάρξουν νέα δεδομένα θα σας τα παρουσιάσει άμεσα.

Ρεπορτάζ: Κανταρτζής Μιχάλης.