Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

18ο Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο Παραδοσιακό Βλάχικο γλεντι του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας στις 26 και 27 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης. Χιλιάδες πατριώτες και φίλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους ,προβάλλοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη στήριξή τους στο Σύλλογο.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ένα ανεπανάληπτο Βλάχικο γλέντι με την ορχήστρα του κορυφαίου μουσικού Νίκου Φιλιππίδη και τον άξιο εκπρόσωπο του δημοτικού τραγουδιού, Κώστα Μήτση.

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών αναγνωρίζοντας την αξιόλογη πορεία του κ.Φιλιππίδη του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα εκφράζοντας ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του στο Πολιτιστικό Διήμερο.

Επίσης, τιμήθηκε ο Κοκκινοπλίτης Ενδοκρινολόγος-Κλινικός Ερευνητής κ.Σιαμάτρας Θωμάς για το σπουδαίο έργο του στον επιστημονικό τομέα και τη μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών κ.Λάζαρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή,ενώ τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης της παράδοσης, καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα ενηλίκων απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα των θεατών με την άψογη εμφάνιση ,ενώ

το Σάββατο μάγεψαν με την παρουσία τους οι μικροί μας χορευτές με χορούς από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Δρυάνιστα",που συμμετείχε με εξαιρετική χορευτική ομάδα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς τοπικούς χορούς.Εκ μέρους του Συλλόγου μας δόθηκε στον Πρόεδρο ως αναμνηστικό δώρο μία εικόνα της Αγίας Παρασκευής εκφράζοντας ειλικρινείς ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στους διατελέσαντες Προέδρους στο Σύλλογο Κοκκινοπλιτών ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο Σύλλογο. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι με την ορχήστρα του αξιόλογου Παναγιώτη Ελληνίδη αποτελούμενη από νέους καλλιτέχνες που προσέφεραν μία μοναδική παραδοσιακή βραδιά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του Πολιτιστικού Διημέρου προσφέροντας την πολύτιμη αρωγή τους καθώς και όλους τους χορηγούς που με την ηθική και υλική στήριξή τους διευκολύνουν το έργο του Συλλόγου.Ευχαριστούμε επίσης τις Αρχές του τόπου,τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων και όλους τους πατριώτες και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του 18ου Πολιτιστικού διημέρου.

Με τιμή το Δ.Σ.