Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ 4η ΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ


Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και δημοσίως την κωπηλάτριά του Κατερίνα Νικολαΐδου για την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η ένταξη της αθλήτριας στην οκτάδα των ολυμπιονικών, αφήνοντας πίσω της στην κατάταξη τα πληρώματα των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, αλλά και χωρών όπως η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία που αποτελούν για δεκαετίες τις ηγέτιδες δυνάμεις στην παγκόσμια κωπηλασία, αποκτά βαρύνουσα σημασία για τα ελληνικά χρώματα και ιδιαίτερα για την Πιερία.


Στην Κατερίνα Νικολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη τη συναθλήτριά της, αξίζουν δίπλα συγχαρητήρια γιατί το ήξεραν πολύ καλά ότι πήγαν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες που οι χώρες τους είχαν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν ουσιαστική προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων.

Η Κατερίνα και Σοφία, δύο νέα κορίτσια, ήξεραν καλά ότι εκπροσωπούσαν μια λαβωμένη από την κρίση Πατρίδα, που βασιζόταν σε κάποιες χορηγίες για να οργανώσει την ολυμπιακή της αποστολή, ιδιαίτερα σε αθλήματα όπως η κωπηλασία που απαιτούν σημαντικές δαπάνες σε βάθος χρόνου. Ωστόσο πάλεψαν και έδειξαν όλες τις μέρες των αγώνων ότι διαθέτουν ψυχικά αποθέματα. Και αν δεν συναντούσαν την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί ιδιαίτερα τη δική του Κατερίνα, που προπονούμενη χρόνια σε ένα αγροτικό κανάλι στο Λιτόχωρο πάλεψε χωρίς φόβο και χθες τις αντιπάλους της στο Ρίο που προέρχονταν από θερμαινόμενες και ψυχόμενες πισίνες. Όπως άλλωστε το είχε πράξει πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες στο Άμστερνταμ, στη Σεβίλλη, στη Λουκέρνη, στη Σαβοΐα, στην Κορέα. Να τη συγχαρεί, να της πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χαρά που μας έδωσε βλέποντας τα ελληνικά κουπιά να ξεπερνούν μεγάλες δυνάμεις της κωπηλασίας και να της ευχηθεί καλή δύναμη για τη συνέχεια.


Επίσης συγχαίρει τον​ ταλαντούχο αθλητή του Θωμά Καραμήτρο που συμμετείχε ως αναπληρωματικό μέλος στην Ολυμπιακή κ​ωπηλατική ομάδα του Ρίο. Το μέλλον πραγματικά του ανήκει.

Ακόμη, τούτη την ώρα, η Διοίκηση του Ομίλου θέλει δημόσια να συγχαρεί τον προπονητή Γιώργο Μπικογιάννη που μεθοδικά αυτά τα χρόνια, με ελάχιστα μέσα προετοίμαζε την Κατερίνα και όλα τα παιδιά που έφεραν και θα φέρουν μικρές και μεγάλες, πολύ μεγάλες νίκες. Και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται κοντά στον Όμιλο, συνέβαλαν και συμβάλουν καθημερινά στην πορεία του. Οφείλει όμως να ξεχωρίσει και να μνημονεύσει ονομαστικά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου που φρόντισε ώστε έστω κι αυτό το αγροτικό κανάλι να παραμείνει λειτουργικό για τις προπονήσεις των κωπηλατών μας. Και βέβαια το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη που πάντοτε στάθηκε αλληλέγγυος, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου.

Να ευχηθεί ακόμη να πράξει και η Πολιτεία τα ανάλογα - στο πλαίσιο των δικών της δυνατοτήτων- ώστε να ενθαρρύνει τους αθλητές να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τη σημαία και την ψυχή τους˙ ώστε να παροτρύνει και άλλους να συμμετέχουν.

Τέλος να ευχηθεί σε όλα τα νέα παιδιά, από τον όποιο στίβο του το καθένα, να μπορεί να δείχνει θάρρος, δύναμη, αποφασιστικότητα στον δικό του αγώνα. Αυτό είναι το μήνυμα της Κατερίνας και της Σοφίας στην Ελλάδα του σήμερα.



Για τη Διοίκηση του ΝΟΚΑΤ
Κώστας Σακκάς
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων