Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑ


Η Κομματική Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στο σ. Νίκο Σαλπιστή για τον αδόκητο θάνατο της συζύγου του, Αναστασίας Γεροφωκά.
Η αναπάντεχη είδηση ότι η Αναστασία «έχασε» τη σκληρή μάχη που έδινε για τη ζωή τον τελευταίο μήνα και ότι «έφυγε» από κοντά μας γέμισε μεγάλη θλίψη και οδύνη όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η συναγωνίστρια Αναστασία υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής της, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ήταν σεμνή και πάντα χαμογελαστή, υπομονετική και αποτελεσματική, γνήσια λαϊκή αγωνίστρια που πάλευε αγόγγυστα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Πρωτοπόρα και «πανταχού παρούσα» στους αγώνες του κλάδου και όχι μόνο, υπηρετώντας με σθένος τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης, μας αφήνει κληρονομιά το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής. Ήταν υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την τοπική διοίκηση επί σειρά ετών.

Η ακτινοβολία της προσωπικότητάς της και η μαχητικότητά της αγκάλιαζε πλατύτερες λαϊκές μάζες, μικρούς και μεγάλους.

Στάθηκε στο πλευρό του συντρόφου της Νίκου Σαλπιστή με ανιδιοτέλεια, υπομονή και πίστη στα κομμουνιστικά ιδεώδη. Πορεύτηκε ανυπόταχτη στο θάνατο, παραμερίζοντας τις ευτέλειες και μικρότητες, με απαράμιλλο ήθος – αξιοπρέπεια – υπερηφάνεια και πάμφωτη τη συνείδηση.

Η παρουσία της συναγωνίστριας θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μια άλλη παιδεία, σε μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η ζωή της δε χάθηκε, καταξιώθηκε στον αγώνα και συνεχίζεται μέσα σ’ αυτόν.


Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ