Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Προς ΔΣ Νοσοκομείου Κατερίνης: Πάρτε πίσω την άδικη απόφαση….


Με αφορμή την απόφαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης να απομακρύνει τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης (Λ.Ε.Κ.) από το χώρο που στεγάζεται (κυλικείο παλιού νοσοκομείου), διαμαρτύρομαι και απαιτώ την ανάκληση της απόφασης και την παραμονή της Λ.Ε.Κ. στο χώρο αυτόν.

Ο συγκεκριμένος χώρος μέχρι πέρυσι ήταν εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης. Η Λ.Ε.Κ. τον καθάρισε και τον αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθαρίζοντας τον και διαμορφώνοντας τον σε ένα στέκι όπου εθελοντές πολίτες της πόλης εργάστηκαν με σκοπό την ενίσχυση αδύναμων λαϊκών οικογενειών της Κατερίνης αλλά και προσφύγων που βρέθηκαν στα μέρη μας, ξεριζωμένοι από τον τόπο τους. Το μεγάλο έργο της Λ.Ε.Κ. όπως είναι η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων και ρουχισμού σε οικογένειες της πόλης μας και σε πρόσφυγες, το Λαϊκό φροντιστήριο, το δημιουργικό εργαστήρι, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η δημιουργία τράπεζας αίματος, οι παρεμβάσεις σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ για επανασύνδεση ρεύματος και νερού σε άνεργες οικογένειες, είναι μόνο ένα δείγμα της ταξικής αλληλεγγύης της Λ.Ε.Κ.

Θεωρώ προσχηματική δικαιολογία που πιθανόν να κρύβει άλλα συμφέροντα από πίσω, την απόφαση του ΔΣ του Γ. Νοσοκομείου να στεγαστεί στο συγκεκριμένο χώρο κυλικείο του ΚΟΙΣΠΕ, τη στιγμή που θα μπορούσε να στεγαστεί σε κάποιον άλλο χώρο του άδειου παλιού νοσοκομείου. Η έως τώρα προσφορά της Λ.Ε.Κ. θα έπρεπε να χαίρει, αν μη τι άλλο, αναγνώρισης και σεβασμού αφού πρόκειται για την κοινωνική συμμαχία που λειτουργεί εντελώς αφιλοκερδώς στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης.

Γιώργος Τσοπάνης,
Στιχουργός