Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τον Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου συνδυάζοντας ποιμαντικές επισκέψεις:


Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, στις εγκαταστάσεις της οποίας λειτουργεί το Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί χοροστάτησε στην ακολουθία, που έψαλαν στελέχη και παιδιά της 9ης περιόδου φιλοξενίας. Μετά την παράκληση είχε συνάντηση με τα παιδιά και τα στελέχη.


Στη συνέχεια, μετέβη στην Ενορία Ρυακίων, όπου χοροστάτησε στην θεομητορική ακολουθία στο ιστορικό και γραφικό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως Θεοτόκου, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανακαινίσεώς του. Πολλοί πιστοί συμμετείχαν της Παρακλήσεως, εντός και εκτός του Παρεκκλησίου. Ο Σεβασμιώτατος, μετά την ομιλία, του, συνεχάρη τον εφημέριο Πρεσβ. Γεώργιο Μπάτσιο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όλους τους Ενορίτες, για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι μαζί, προϊόν της οποίας ήταν η ανακαίνιση του Παρεκκλησίου και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου.