Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Βασίλης Μίγκος επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ " για τον Δήμο Κατερίνης



Μέλη και φίλοι του Άλλου Δρόμου,
Συνδημότες και Συνδημότισσες,


Η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος για τον Δήμο της Κατερίνης» ξεκίνησε ως ένα ανοιχτό, πολυσυλλεκτικό, αμεσοσυνεργατικό και ουσιωδώς δημοκρατικό εγχείρημα με στόχο την πολιτική ενεργοποίηση όλων όσοι ταυτίζονται με τις κεντρικές διακυρήξεις της παράταξης οι οποίες συνοψίζονται στα κάτωθι:

1) Παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Κατερίνης με έμφαση στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα
2) Εμβάνθυνση της διαφάνειας, δημοκρατίας και συμμετοχικότηταςστους αυτοδιοικητικούς θεσμούς
3) Αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στον Δήμο
4) Ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης

Παράλληλα,τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, στηλιτεύσαμε και δημοσίως καταγγείλαμε έντονα τα κακώς κείμενα της τωρινής διοίκησης του Δήμου μας εστιάζοντας κυρίως: στην αδιαφάνεια των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και οικονομικής διαχείρισης, στο αυταρχικό μοντέλο διοίκησης και τον αποκλεισμό των δημοτών από την συμμετοχή σε αυτήν, στην έλλειψη στρατηγικού οράματος και προγραμματισμού για την σε βάθος χρόνου ανάδειξη της ταυτότητας τουΔήμου και την αναδιάρθρωση της παραγωγικής του βάσης.

Στη διάρκεια της υπερδιετούς ζωής της η παράταξη διήλθε έντονες ζυμώσεις και αναταράξεις. Μετά την παραίτηση του επικεφαλής της, ακολουθώντας πιστά το όραμα της συμμετοχικότητας, η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της παράταξης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υιοθετηθεί το μοντέλο της εκ περιτροπής ανάληψης και εκτέλεσης των καθηκόντων του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού από τους δημοτικούς της συμβούλους κατά τη σειρά της εκλογής τους. Αυτή η επιλογή δίνει το δικαίωμα σε περισσότερους του ενός συμβούλους να εναλλαχθούν στην διοίκηση της παράταξης και να ζυμωθούν έτι περαιτέρω μέσα από τις προκλήσεις και την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Άλλος Δρόμος», εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο εκδημοκρατισμός της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης περνά μέσα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση των δυνατοτήτων των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών να συμμετέχουν στα αυτοδιοικητικά όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Από κοινού θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για έναν καλύτερο Δήμο μακριά από μικροπολιτικές φιλοδοξίες και αρχηγοκεντρικές αντιλήψεις

Και αν σε κάποιους οι έννοιες της συλλογικότητας και της συμμετοχικότητας φαντάζουν ασφυκτικές, για εμάς αποτελούν αυτοσκοπό και φάρο για την πορεία προς την ελπιδοφόρα αλλαγή του αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι στον τόπο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και σύμφωνα με την προαναφερθείσα ειλημμένη απόφαση της δημοτικής ομάδας, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επικεφαλής τουδημοτικού συνδυασμού ο επόμενος, κατά τη σειρά εκλογής του, δημοτικός μας σύμβουλος Βασίλης Μίγκος. Στόχος μας ήταν και παραμένει η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου και η υλοποίηση των διακηρύξεων της παράταξης. Ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής χρονιάς θα ακολουθήσει μια σειρά πρωτοβουλιών και ανοιχτών δράσεων στις οποίες προσκαλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν.



Κατερίνη, 31 Αυγούστου 2016
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Βασίλης Μίγκος
Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη
Χρήστος Λιανός
Μαίρη Αρβανίτη
Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
Σπύρος Ράδης