Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εμποροπανήγυρη Κατερίνης, το άδοξο τέλος ενός θεσμού-παράδοσης για τον Δήμο της Κατερίνης; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εμποροπανήγυρη Κατερίνης, το άδοξο τέλος ενός θεσμού-παράδοσης για τον Δήμο της Κατερίνης; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Θλίψη, απογοήτευση και διαμαρτυρίες ήταν το κλίμα που συναντήσαμε σήμερα το βράδυ στην πρώτη (επίσημα) ημέρα της Εμποροπανήγυρης της Κατερίνης.
Άδειοι οι περισσότεροι χώροι, σκοτάδι όσο απομακρύνεσαι από την είσοδο και πολλή μα πολλή ησυχία...
Την ησυχία διέκοπταν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των λιγοστών εμπόρων που μόλις αντίκρισαν την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ήρθαν κοντά μας για να εκφράσουν τα παράπονα τους.



Παράπονα για την απαξίωση όπως μας είπαν από τον Δήμο Κατερίνης στο θεσμό της Εμποροπανήγυρης που σιγά-σιγά βαδίζει προς το τέλος της.

Η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσεις 1-2 δελτία τύπου (για πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής εμπόρων) ο Δήμος Κατερίνης δεν ασχολήθηκε και ούτε έδωσε την ανάλογη προσοχή και προβολή στο θεσμό της Εμποροπανήγυρης.

Σε σχέση με άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης δεν είδαμε ούτε διαφήμιση, ούτε προβολή, ούτε αφίσες και banner και κανείς δεν γνώριζε αν το πανηγύρι θα γίνει ή όχι.

Απόδειξη ότι ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα λιγοστός.

Δεν ξέρουμε αν τις επόμενες ημέρες έρθουν περισσότεροι επαγγελματίες, αλλά η σημερινή εικόνα είναι αυτή που σας μεταφέρει η "ΑΛΗΘΕΙΑ" .

Γιατί;

Δεν θέλει ο Δήμος Κατερίνης να διοργανώνει την Εμποροπανήγυρη;

Όσο και αν ψάξαμε στο χώρο της Εμποροπανήγυρης δεν βρήκαμε ούτε έναν Αντιδήμαρχο, ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο, ούτε έναν τοπικό σύμβουλο του Δήμου Κατερίνης για να τους ρωτήσουμε...

Με τον υπεύθυνο του χώρου που μιλήσαμε, μας είπε ότι ο Δήμος Κατερίνης έκανε ότι έπρεπε για να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες και ότι οι τιμές που έχει είναι οι χαμηλότερες στην Ελλάδα.

Πέρσι μόλις τελείωσε η Εμποροπανήγυρη σε συζήτηση που είχαμε με μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης μας είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της Εμποροπανήγυρης και θα ήθελε να βρεθεί ένας τρόπος για να αναβαθμιστεί η διοργάνωση.

Πάντως εμείς αναβάθμιση δεν είδαμε...



"ΑΛΗΘΕΙΑ" θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερα τις επόμενες ημέρες.
Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Κανταρτζής Μιχάλης.


Δείτε τις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" τραβηγμένες πριν μια ώρα από τον... ερημικό χώρο της Εμποροπανήγυρης: