Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΓΟΓΕΝΕΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΓΟΓΕΝΕΙΑΣυνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βγάζει μπόχα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, και κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες, πρέπει να μπλοκαριστεί.
 
Η εργατική τάξη και γενικότερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον αγώνα και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να δείξουμε άλλη ανοχή στις πολιτικές των μνημονίων που υπηρετούν τους κεφαλαιοκράτες και την αστική τάξη.
Δεν μπορεί η εργατική τάξη να είναι παθητικός παρατηρητής της κυβέρνησης και της ΔΕΗ που έχει στόχο να κόβει 900 παροχές το μήνα στις εργατικές οικογένειες της Πιερίας και ταυτόχρονα να απειλούν οτι δεν θα υπάρχει διακανονισμός για όσους οφείλουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μαζί με τους προηγουμένους εταίρους τους, τις κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και, τους κολαούζους τους, που ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο, και πασχίζουν να μπουν όλα σε εφαρμογή. Αυτοί που οδήγησαν την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους γενικότερα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτοί που οδήγησαν ακόμα και όσους δουλεύουν να παίρνουν λίγα ευρώ γιατί, λέει, δεν υπάρχουν λεφτά επειδή τα έφαγαν. Μόνο που τα λεφτά δεν τρώγονται, απλά αλλάζουν χέρια μπαίνουν στα σεντούκια των καπιταλιστών, που τους βαφτίζουν επενδύτες. Αυτοί που έκαναν τη δουλειά ευκαιρία με ημερομηνία λήξης. Αυτοί που έκαναν την εργασία λάστιχο με ατομικές συμβάσεις των 2, 5 και 8, μηνών. Αυτοί που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους. Αυτοί που έδωσαν πεσκέσι ακόμα και το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες για να χτυπήσουν, όπως λένε, την ανεργία χωρίς ίχνος τσίπας. Αυτοί που έκαναν επιστήμη τη φοροληστεία. Αυτοί που κατάσχουν το λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή περιουσία, στέλνοντας κάθε μήνα ραβασάκια στην εργατική οικογένεια για τα χρέη του κεφαλαίου και πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα που έκαναν λεηλατώντας το λαϊκό εισόδημα. Μιλούν για δίκαιη ανάπτυξη, ψάχνουν για επενδυτές που θα φέρουν δουλειές, τα κοράκια τους καπιταλιστές για να στύψουν ακόμα παραπέρα σαν λεμονόκουπα την εργατική τάξη και γενικότερα το λαό. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, η εργατική τάξη δεν θα σκύψει το κεφάλι και ούτε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανώνει καθημερινά τον αγώνα της στους τόπους δουλειάς, μέσα από τα σωματεία. Θα απομονώσει τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές και θα αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων στα σωματεία. Θα επιβάλλει το δίκιο από τα κάτω. Θα επαναφέρουμε τις Σ.Σ.Ε., τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες που είχαμε μέχρι σήμερα, θα τσακίσουμε την τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σηκώσουν και αυτοί το δικό τους ανάστημα. Να καταγγείλουν μέσα από τα σωματεία τους την αντιλαϊκή πολιτική που και αυτούς τους τσακίζει. Να συνταχτούν με όλους τους εργαζόμενους απαντώντας με στάση εργασίας την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη και ώρα 11:30πμ, παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ, για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στη λαϊκή οικογένεια.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.