Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 8, 9 και

14-09-2016 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Στις συνεδριάσεις που υλοποιήθηκαν στις 8, 9 και 14 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις και οι συμπληρώσεις του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα σχολεία γενικής παιδείας. Επίσης υλοποιήθηκε ένα μέρος αιτημάτων απόσπασης, όπου ήταν δυνατόν. 

Θέμα 2ο: Το συμβούλιο ακροάστηκε τα αιτήματα δύο συναδέλφων. Ικανοποιήθηκε εν μέρει το αίτημα του ενός.

Θέμα 3ο: Εξετάστηκαν τα λειτουργικά κενά ανά μουσική εκπαίδευση του Μουσικού σχολείου Κατερίνης.

Θέμα 4ο: Τοποθετήθηκαν επτά (7) αναπληρωτές ειδικής αγωγής στο ΕΕΕΕΚ, στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και σε τμήματα ένταξης.

Θέμα 5ο: Εξετάστηκαν πέντε (5) αιτήσεις – ενστάσεις εκπαιδευτικών. Ικανοποιήθηκαν οι τέσσερις (4).

Παρατηρήσεις:

1. Ο υποφαινόμενος, αιρετός Μπουλούμης Δημήτρης, αποσύρθηκα από μία τοποθέτηση για ηθικούς λόγους (λόγω συγγένειας με την τοποθετηθείσα).

2. Αγαπητοί συνάδελφοι, ζητώ την κατανόηση όσων τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν από το συμβούλιο, διότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις και για λάθη που προέκυψαν κατά την διαδικασία των τοποθετήσεων ή ανακοινώσεων, τα οποία όμως διορθώθηκαν άμεσα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν προέκυψε από δόλο, αλλά οφείλεται είτε σε ανθρώπινο λάθος, είτε σε μετακινήσεις μαθητών και αλλαγές επιλογών – κατευθύνσεων, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πολλές φορές τα λειτουργικά κενά – πλεονάσματα που αποστέλλονται στο ΠΥΣΔΕ.