Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Γενική Συνέλευση των γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης πριν από λίγο με θέμα την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Γενική Συνέλευση των γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης πριν από λίγο με θέμα την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων οι γονείς του 17ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης για να συζητήσουν την πιθανολογούμενη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.
Το παρών έδωσαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρης Συριανίδης, ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης κ. Γιώργος Ίτσιος, η αιρετός κ. Φρειδερίκη Βάσσου και ο εκπρόσωπος του βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος.



Παρότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή με τις θέσεις τους και ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν στην συνέλευση, σχολιάστηκε αρνητικά ότι δεν έστειλαν κάποιον εκπρόσωπο τους.

Όπως επίσης αρνητικά σχολιάστηκε ότι δεν έδωσε το παρών της η Ένωση Γονέων του Δήμου Κατερίνης, η οποία όπως ανέφεραν οι γονείς του σχολείου θα έπρεπε να ήταν αυτή που θα δρομολογούσε τις εξελίξεις και θα ενημέρωνε τους γονείς για το θέμα των προσφυγόπουλων.

Στην Γ.Σ. έδωσαν το παρόν τους ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βιδάκης καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κατά μεγάλο μέρος στο θέμα του εμβολιασμού των προσφυγόπουλων και γενικότερα σε θέματα υγείας τόσο των προσφυγόπουλων όσο και των παιδιών του σχολείου.

Τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο 17ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης είναι αυτά που μένουν σε κατοικίες στην Κατερίνη και φιλοξενούνται από την Ευαγγελική Εκκλησία και βρίσκονται κοντά στην περιοχή του σχολείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τα παιδιά αυτά θα φοιτήσουν στο 17ο Δημοτικό σχολείο όταν θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και περάσουν από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Βιδάκης δήλωσε στους γονείς ότι αν δεν τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής δεν πρόκειται να δεχθεί τα προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαυρίδης ζήτησε να υπάρχουν περισσότερες καθαρίστριες στο σχολείο και αν γίνεται για κάποιο χρονικό διάστημα τα προσφυγόπουλα να φοιτούν στο σχολείο μετά τις 2:00 το μεσημέρι. Δεν έχουμε κάτι με αυτά τα παιδιά δήλωσε ο κ. Μαυρίδης απλά θέλουμε να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολιτισμένο επίπεδο και απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες των γονιών καθώς ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις για την φοίτηση ή όχι των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Στη συζήτηση ήταν παρών και δυο γιατροί οι οποίοι απάντησαν σε πολλές απορίες που είχαν οι γονείς.

Πάντως το πότε και πόσα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και σε άλλες σχολικές μονάδες του νομού μας είναι κάτι που κανείς προς το παρόν δεν το γνωρίζει.


Ρεπορτάζ: Μιχάλης Κανταρτζής