Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα από συγκεκριμένα ΔΣ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για την ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές κοινωνίες, καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας που πάνε να εμφυσήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές, να γυρίσουν την πλάτη στο φασισμό. Να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τα συμβούλια, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Να απομονώσουμε συμπεριφορές που υποτιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γνωρίζουμε καλά οτι οι πολιτικές που οδηγούν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που κόβουν μισθούς, συντάξεις, που έχουν μετατρέψει σε εμπόρευμα την υγεία, την παιδεία, είναι οι ίδιες πολιτικές που γεννούν τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τηρώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες και από την άλλη χρηματοδοτούν τις διάφορες ΜΚΟ για να διαχειριστούν το πρόβλημα.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η εργατική τάξη της χώρας μας οφείλει να υψώσει αγωνιστικό ανάστημα και να αντιπαλέψει κάθε ρατσιστική ξενοφοβική αντίληψη, που μόνο στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του λαού. Λες και πριν την εισροή προσφυγικών κυμάτων στη χώρα, η καθημερινότητά η δική μας και των παιδιών μας ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Λες και έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς..

Καταδικάζουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Έξω οι φασίστες απ’ τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

➢ Την απευθείας ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους

➢ Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κατάλληλες ανοιχτές δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες

➢ Εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων εξασφαλίζοντας τους τις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης τους στα σχολεία

➢ Διακοπή των επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και παύση της συμμετοχής της χώρας μας στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις

➢ Κατάργηση της «Frontex» και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς