Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την "παρεμβατική δυναμική" της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Για το τρέχον σχολικό έτος ορίστηκε ως μέρα εκδηλώσεων η 3η Οκτωβρίου 2016 με κεντρικό μήνυμα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».



Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος συμμετείχαν καθολικά στις αθλητικές δραστηριότητες, που οργανώθηκαν υπό την επιμέλεια των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δύο σχολείων, του διευθυντή του ΓΕΛ Κορινού κ. Στέφανου Τερζόπουλου, της κ. Ιωάννας Τσαβδάρη και του κ. Δημήτρη Μπουροζίκα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολή διαφανειών και βίντεο καθώς και συζήτηση με θέμα τη δια βίου άσκηση, χορογραφία Ζούμπα με συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών, αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊμπολ, μπάσκετ, μπάντμιντον, παιχνίδια και άλλες κινητικές δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς που εκτέλεσαν άψογα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κορινού.


Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος συμμετέχοντας καθολικά στις εκδηλώσεις απέδειξαν έμπρακτα τη σημαντική συμβολή που έχει ο αθλητισμός στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.