Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Αντίο» στον έντιμο φίλο και πρόεδρο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, από τον Βασίλη Τσακιρίδη δάσκαλο

«Αντίο» στον έντιμο φίλο και πρόεδρο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, από τον Βασίλη Τσακιρίδη δάσκαλο
Κάτω από τον καταγάλανο πιερικό ουρανό με τις ζεστές του ηλιαχτίδες μας αποχαιρέτισε αυτή τη φορά όμως για πάντα ο Θόδωρος, ο Πρόεδρος της ομάδας των ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης και της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Όταν η απώλεια αγγίζει αγαπημένα πρόσωπα, μια αναπηρία συνοδεύει δια βίου τις ζωές όλων.

Ο Θόδωρος πάλεψε με θάρρος την ασθένειά του από την πρώτη στιγμή. Προικισμένος με αγαθά προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό θάρρος με την πλούσια κοινωνική προσφορά και αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο σφράγισε το έργο του διδάσκοντας ήθος και αρετή. Ένας ικανός άνθρωπος, ένας άξιος οικογενειάρχης, ένας ωραίος άνθρωπος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο Θόδωρος έχασε τη μάχη που έδινε καθημερινά. Με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι συγκεντρωθήκαμε για να σε αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ΄ έναν εξαίρετο άνθρωπο που ξεχώριζε. Ξεχώριζε για την ανθρωπιά του, την καλοσύνη του, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, το χαρισματικό χαμόγελο. Πάλεψες όλο το διάστημα αυτό παλικαρίσια, μονομάχησες με το θάνατο αλλά τελικά έφυγες στην κοινή μοίρα των ανθρώπων. Η πολυσχιδής προσωπικότητα, η αγωνιστική διάθεση αλλά και το απαράμιλλο ψυχικό σθένος που επέδειξες με την περιπέτεια της υγείας σου, αποτελούν στίγματα ήθους. Η καλοσύνη σου, η ευγένειά σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου όσο κουρασμένος και αν ήσουν, τα σπάνια χαρίσματά σου άφησαν όλους εμάς, που λιγότερο ή περισσότερο είχαμε την ανέλπιστη τύχη να σε γνωρίζουμε, άφωνους στο άγγιγμα του θανάτου σου, στην οικογένειά σου που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου Πρόεδρε. Αφήνεις ένα μεγάλο κενό στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Πιερίας. Πρόεδρε Θόδωρε έδωσες πολλά κι έλαβες λίγα.

Η οικογένεια του αθλητισμού σου ανταποδίδει την αγάπη της.

Αιωνία να είναι η ανάπαυσή σου εις την οδό προς την Βασιλεία των Ουρανών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που σε σκεπάζει και ο Θεός ας απαλύνει τις πονεμένες ψυχές της οικογένειάς σου και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό σου, στην κόρη σου και στους οικείους σου.



Βασίλης Τσακιρίδης, δάσκαλος