Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης - ΔΕΥΑΚ: Συστηματικές παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης - ΔΕΥΑΚ: Συστηματικές παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου
Με στόχο την αποκατάσταση μικρών και μεγάλων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κατερίνης, το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης οδοστρωμάτων εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας & της ΔΕΥΑΚ.
«Με προγραμματισμό, συστηματικά και καθημερινά, στην πόλη, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, μέσα από τις συγκεκριμένες εργασίες βελτιώνεται η καθημερινότητα, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή κατάσταση από άποψη ασφάλειας, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.


Προς την κατεύθυνση αυτή, στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής, στον συνοικισμό Τόξου, καθώς και σε οδούς εντός του αστικού ιστού της πόλης επικεντρώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ενταγμένες στο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης οδοστρωμάτων, παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας & της ΔΕΥΑΚ.



Ειδικά σε ό,τι αφορά τις παραπάνω περιοχές, την εξέλιξη των εργασιών συντόνισαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Εξοχής Ελευθέριος Αμβροσιάδης. Στην πόλη της Κατερίνης, οι παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν αφορούν τις εξής οδούς: Παύλου Μελά, Σωκράτους, Σαλαμίνος, Γ´πάροδος Σαλαμίνος, Μαυροκορδάτου, Μητροπόλεως, Αγίων Πάντων, Χ.Τρικούπη, Β΄ πάροδος Σεπτεμβρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Σαλαμίνος, Βασιλέως Ηρακλείτου, Α΄ πάροδος Πλάτωνος, Λαχανά, Φιλίππου κ.α.

Οι εργασίες, οι οποίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, στο σύνολο του Δήμου, εστιάζονται στη βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης και πιο συγκεκριμένα, στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα υπέστη φθορές, ριγματώσεις, λακκούβες, με έμφαση σε περιοχές, όπου είχαν προηγηθεί έργα της ΔΕΥΑΚ για βλάβες κ.λ.π.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την τρέχουσα εβδομάδα, ανάλογες εργασίες, σε οδούς εντός του αστικού ιστού της πόλης θα συνεχισθούν.