Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016 - Διάλεξη με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ»

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016 - Διάλεξη με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ»
Από την αρχαιολόγο - καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Βούλγαρη.

«Αρχαιολογία και κοινό», είναι το θέμα της ενταγμένης στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016», διάλεξης της αρχαιολόγου και καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Βούλγαρη.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016 & ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου και τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης.

Πτυχές και εκφάνσεις της ταυτότητας της επιστήμης της αρχαιολογίας, όπως αυτή παρουσιάζεται στα σχολικά εγχειρίδια, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και όπως διαμορφώνεται στην πράξη, μέσα από την καθημερινή εργασία του επιστήμονα αρχαιολόγου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διάλεξης.

Μεταξύ άλλων, στόχος της εκδήλωσης είναι να διαπιστώσουν και να κατανοήσουν οι νεαροί μαθητές – μελλοντικοί φοιτητές και ακαδημαϊκοί πολίτες στη συνέχεια, τους ορίζοντες και της δυνατότητες που τους παρέχει η κατοχή τίτλων σπουδών.