Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ε.Ο.Σ. Πέτρας δραστηριότητες Οκτωβρίου.

 Ε.Ο.Σ. Πέτρας δραστηριότητες Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου πεζοπορήσαμε σε ένα μοναδικό τόπο όπου σύμφωνα με ιστορικούς και αρχαιολόγους ήταν η παλαιά Μακεδονική πόλη-φρούριο Πέτρα , το μονοπάτι σηματοδοτήθηκε , πιθανολογείται ότι είναι αυτό όπου πέρασε ο στρατός του Ξέρξη κατεβαίνοντας στις Θερμοπύλες και ο στρατός των Ρωμαίων πριν την μάχη της Πύδνας και την κατάκτηση της Μακεδονίας.

Εκεί έγιναν μεγάλες μάχες κατά την τουρκοκρατία αλλά και κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου όπου οι σύμμαχοι με τους Έλληνες προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία των Γερμανών.

Η πορεία ξεκίνησε πριν το πέτρινο γεφύρι το οποίο ξεχασμένο από τους ανθρώπους αυτό το ιστορικό μνημείο αντιστέκεται στο χρόνο, ανεβήκαμε στο Καρακόλι όπου είδαμε τα χαλάσματα από το παλιό φρούριο και συνεχίσαμε για την Σμίξη όπου εκεί καταλήξαμε στης εγκαταλειμμένες κατοικίες του παλιού Αγ. Δημητρίου.

Την Κυριακή 16 Οκτώβριου 2016 πεζοπορήσαμε από την Πέτρα για το καταφύγιο κρεβάτια, η διαδρομή κινείται σε δασικό δρόμο και σε μονοπάτι , πραγματοποιήθηκε σηματοδότηση του μονοπατιού.

Στα κρεβάτια μας περιμέναν ο Γιάννης και ο Κώστας (διαχειριστές του καταφυγίου) για να μας προσφέρουν καφεδάκι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι το πρώτο σηματοδοτημένο που ενώνει την πέτρα με τα κρεβάτια.

Την Κυριακή 23 Οκτώβριου 2016 ο σύλλογος πάτησε την κορυφή του Κισσάβου ,το αποκαλούμενο μπαλκόνι του Αιγαίου και μας προσέφερε μια μοναδική θέα του Θερμαϊκού του Ολύμπου και του θεσσαλικού κάμπου, Η διαδρομή ξεκίνησε από το καταφύγιο Κισσάβου και αφού πατήσαμε την κορυφή επιστρέψαμε στο καταφύγιο του Κίσσαβου.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε για ορειβασία το γειτονικό όρος Βέρμιο.

Η πορεία ξεκίνησε από το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια και πέρασε από τρείς κορυφές, Μαύρη πέτρα 2024μ-Τσανακτσή 2047μ-Χαμίτης 2065 που είναι και η ψηλότερη του Βερμίου , η κατάβαση έγινε από την πιστά ονόματι <<Μαύρη > του χιονοδρομικού 3-5 πηγάδια καταλήγοντας στο χιονοδρομικό.


Βίντεο 01 Καρακόλι Σμίξη :

https://www.youtube.com/watch?v=eEyL1XLqP_I&feature=youtu.be

Βίντεο 02 Πέτρα καταφύγιο Κρεβάτια :

https://www.youtube.com/watch?v=BYF9LB0p6jU&feature=youtu.be

Βίντεο 03 Κίσσαβος , Προφήτης Ηλίας :

https://www.youtube.com/watch?v=lHjdRAsd1Eo&feature=youtu.be

Βίντεο 04 Κορυφές Βερμίου ( Μαύρη Πέτρα , Τσανακτσή , Χαμίτης ) :
https://www.youtube.com/watch?v=hiH2U6Wewcg&feature=youtu.be

Η δραστηριότητες συνεχίζονται πληροφορίες στη σελίδα μας στο facebook :

https://www.facebook.com/%CE%95%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-1466993300211509/


Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Σ Πέτρας.