Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Στα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΠ απένειμε τις βεβαιώσεις από τα σεμινάρια που παρακολούθησαν οι συνάδελφοι από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ με θέμα *ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΥΓΡΩΝ ΓΙΑ A/C ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, και οι συνάδελφοι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΜΟΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ-ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΟΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ αναφέρθηκε ότι :τα σεμινάρια αυτά υλοποιήθηκαν από το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ. Το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ ως εκπαιδευτική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ειναι εκπαιδευτικό κέντρο που εδρεύει στην ΑΘΗΝΑ και έχει παραρτήματα στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ,ΛΑΡΙΣΑ ΙΩΆΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.

Τέτοια σεμινάρια υλοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο 287 με 5700 εκπαιδευόμενους.

Τα συγκεκριμένα σεμινάρια για τεχνική κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη υπαγόταν στα προγράμματα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του Υπουργείου Εργασίας που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο.

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που διανύουμε οξύτατης οικονομικής κρίσης υψηλής και αυξανόμενης ανεργίας καθώς και κλεισίματος δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η προσαρμογή γνώσεων μέσα από την συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού μπορεί να αποτελέσει ένα λιθαράκι για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την βιωσιμότητα των επιχ/σεων.

Συνάδελφοι

Αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια, από την μια μεριά η ρευστότητα που έχει εκμηδενιστεί, από την άλλη οι οφειλές στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΕΚΟ, στους προμηθευτές έχουν αυξηθεί γεωμετρικά εμείς δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί από τα σωματεία μας .Παράκληση της Διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν οι διοικήσεις των σωματείων να έρθουν κοντά στην Ομοσπονδία και να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι πρόεδροι των ανωτέρω σωματείων κ. Θ.Τζικακολιας και Δ.Χιάμπος αντίστοιχα

Και αφού εξέφρασαν την ικανοποίηση των μελών τους για τα παραπάνω σεμινάρια που παρακολουθήσαν ζήτησαν την διοργάνωση και άλλων τέτοιων σεμιναρίων.