Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Η Μητρόπολη Κατερίνης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της!

Η Μητρόπολη Κατερίνης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της!Η Μητρόπολη Κατερίνης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της!

Με μια ωραία τελετή με ύμνους από τις χορωδίες και τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και με την παρουσία "υψηλών" προσκεκλημένων (λόγω της εορτής της Αγίας Αικατερίνης) η Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος σήμερα το βράδυ φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο της δέντρο.

*Αύριο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ", βίντεο από την σημερινή εκδήλωση με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Μητρόπολης.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, το βράδι, μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου που βρίσκεται στην αυλή του Επισκοπείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Κατερίνης, στελέχη του Κατηχητικού Έργου, μαθητές των πλησιόχωρων σχολείων, 2ου Δημοτικού, 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κατερίνης καθώς και πλήθος κόσμου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε: α) επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης, β) χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Νεανική Χορωδία Fons Musicalis Αιγινίου και γ) ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική από την Ορχήστρα πνευστών και κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Το δένδρο φωταγώγησε με τηλεχειριστήριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, βοηθούμενος από έναν μαθητή και μία μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αρχιερείς που συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης και στο Β' Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και πολύς κόσμος. Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους. Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων.