Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ράγισαν καρδιές σήμερα το μεσημέρι στο Γυμνάσιο Περίστασης. Αναστασία δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ράγισαν καρδιές σήμερα το μεσημέρι στο Γυμνάσιο Περίστασης. Αναστασία δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γυμνάσιο Περίστασης τίμησε την μνήμη της Αναστασίας Γεροφωκά δίνοντας το όνομα της στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Συγκίνηση, αμήχανα και κλαμένα πρόσωπα, λόγια που δεν έβγαιναν και σεβασμός και αναγνώριση στο έργο της Αναστασίας Γεροφωκά ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην σημερινή εκδήλωση.


Ο σύζυγος και η κόρη της Αναστασίας έδωσαν το παρών, εμφανώς συγκινημένοι από την αγάπη που ο Διευθυντής του Γυμνασίου Περίστασης, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές και μαθήτριες είχαν στο πρόσωπο του δικού τους ανθρώπου.
Η μνήμη της Αναστασίας υπάρχει παντού στο Γυμνάσιο Περίστασης και το καταλαβαίνεις από την στιγμή που εισέρχεσαι στο σχολείο και είναι η μνήμη όχι απλά ενός αγαπητού προσώπου αλλά ενός προσώπου που άφησε σπουδαίο έργο πίσω του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, πολλοί συνάδελφοι της και συγγενείς της Αναστασίας.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η παρουσίαση του έργου της από τις μαθήτριες της Αναστασίας, που αρκετές φορές διακόπηκε από την συγκίνηση και τα κλάματα των παιδιών.

Το όνομα της Αναστασίας πλέον θα υπάρχει για πάντα στο Γυμνάσιο Περίστασης να θυμίζει σε όλους ότι σε αυτό το σχολείο κάποτε ήταν μια γυναίκα καθηγήτρια και άνθρωπος που ήταν αγαπητή όχι μόνο για τον χαρακτήρα της αλλά και για το έργο και την προσφορά της τόσο στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία της πόλης μας.

Αναστασία δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...






*Αύριο θα ανέβουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" τα βίντεο της σημερινής εκδήλωσης



















































*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.blogspot.gr