Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν από χθες ενημερωτικές δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας για όλη την περίοδο των εορτών

Ξεκίνησαν από χθες ενημερωτικές δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας για όλη την περίοδο των εορτών
Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Κατερίνης ξεκίνησε η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου της αστυνομίας σε χώρο του χριστουγεννιάτικου πάρκου της πόλης.
Τα παιδιά και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από στελέχη της αστυνομίας για θέματα τροχαίας και ασφάλειας. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις σε ΚΑΠΗ της πόλης και σε άλλες περιοχές της Πιερίας για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων

Για όλη την περίοδο των εορτών θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, για την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης θυματοποίησης των πολιτών.

Στο πλαίσιο του προληπτικού έργου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, αλλά και της εφαρμογής μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Κατερίνης για την οδική ασφάλεια, ξεκίνησε από χθες η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου σε χώρο του «Χριστουγεννιάτικου Πάρκου των Χρωμάτων» στην Κατερίνη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε θέματα όπως η σωστή οδηγική συμπεριφορά, η καλλιέργεια οδικής παιδείας από μικρή ηλικία, αλλά και για την πρόληψη κλοπών, την αποφυγή απατών και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές διαλέξεις σε ΚΑΠΗ της Κατερίνης και σε άλλες περιοχές της Πιερίας, από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, με στόχο την ενημέρωση των ηλικιωμένων, σε περίπτωση που προσπαθήσουν επιτήδειοι να τους εξαπατήσουν με το πρόσχημα άμεσης ανάγκης ή οφειλής συγγενικού τους προσώπου.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να επισκεφτούν το ενημερωτικό περίπτερο της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ενημερωτικού περιπτέρου θα διανέμετε στα παιδιά και τους επισκέπτες ειδικό έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα τροχαίας και ασφάλειας