Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία του "Άλλου Δρόμου". (Κείμενο-Βίντεο)

Καταγγελία του "Άλλου Δρόμου". (Κείμενο-Βίντεο)
Ξαφνικά χθες 13-12-2016 κλήθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ σε συνάντηση οι διευθύντριες των παιδικών σταθμών του δήμου Κατερίνης. Στη συνάντηση αυτή με προφορική ενημέρωση, κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κατερίνης, δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ στις διευθύντριες των παιδικών σταθμών του δήμου Κατερίνης να λειτουργήσουν και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.


Οι παιδικοί σταθμοί όπως και σε όλη την Ελλάδα με βάση τον κανονισμό λειτουργίας τους (ΦΕΚ 497/ 22 Απριλίου 2002 άρθρο 11) δεν είναι ανοιχτοί από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης δίνοντας μαθήματα αυταρχισμού με την παράλογη αυτή απαίτηση, καταστρατηγεί κανονισμούς λειτουργίας και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των παιδαγωγών των παιδικών σταθμών.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ο δήμαρχος Κατερίνης κος Χιονίδης Σάββας, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κος Παυλίδης Θεόδωρος καθώς και οπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ κος Παπαδημητρίου Μάκης που ακολούθησε την ίδια τακτική, πως αυτή η εντολή δε μπορεί να σταθεί γι αυτό άλλωστε και αποφεύγουν να τη δώσουν γραπτά.

Οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και οι δημότες της πόλης δε θα επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές και δε θα ανεχτούν de facto αλλαγές των εργασιακών σχέσεων.

Η παράταξη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ θα αντιταχθεί σε κάθε είδους εκφοβισμούς και εκβιασμούς στους εργασιακούς χώρους του Δήμου. Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες στους πολίτες του δήμου Κατερίνης και καλούμε όλους να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων κλείνοντας κάθε κερκόπορτα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Περιμένουμε άμεσα την ανάκληση αυτής της προφορικής εντολής ώστε να επιστρέψει πάλι η κανονικότητα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.