Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Κατερίνης.

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Κατερίνης.
Το Σ.Υ.Ι.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, η ΔΑΣ του Σωματείου ΙΚΑ Κατερίνης και η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΙΚΑ στην Κατερίνη, όπου επέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας το οποίο θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες μειώσεις στις συντάξεις.
 
Οι διοργανωτές της παράστασης διαμαρτυρίας μοιράσανε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ για το που το πάει η κυβέρνηση και οι εταίροι της το ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον τόνισαν την ανάγκη της οργανωμένης αντίδρασης του λαού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια. Το μήνυμα από όλους τους παραβρισκόμενους αλλά και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ ήταν ένα! Η κατάσταση δεν πάει άλλο.


Πολλοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που ήταν την ώρα εκείνη στο ΙΚΑ έλεγαν με αγανάκτηση για τους ψεύτες της κυβέρνησης, για όλους αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και τώρα κάνουν τάχα ότι διαφωνούν. Η αντιπροσωπεία των σωματείων και των συνδικαλιστών ζήτησαν από τη διοικητή του ΙΚΑ Κατερίνης, κα Πατέρα, να επικοινωνήσουμε με τον υπουργό εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Τελικά πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον εκπρόσωπο των σωματείων με τη διευθύντρια του υφυπουργού κυρίου Πετρόπουλου.


Η κυρία διευθύντρια ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε το γνωστό παραμύθι ότι αν δεν έπαιρναν τα μέτρα μείωσης συντάξεων, κοινωνικών δαπανών κλπ, θα κατέρρεαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μα φυσικά αν το κράτος, οι εργοδότες, δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, αν παίζουν τα αποθεματικά στο τζόγο του χρηματιστηρίου, αν δίνουν τα αποθεματικά των ταμείων στους κεφαλαιοκράτες για να κάνουν τις δήθεν επενδύσεις, αφού έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν την εργασία λάστιχο με μισθό συσσιτίου, θα μας παρουσιάζουν τον μπαμπούλα της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων. Και φυσικά βαστάζοι αυτής της πολιτικής είναι οι καλοπληρωμένοι μελετητές τους οποίους αποκαλούν σοφούς, δηλαδή τα δικά τους παιδιά στην υπηρεσία του συστήματος για να πέσουν στα μαλακά οι πολιτικές της σημερινής και, των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μετατρέπουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε επιχειρήσεις .

Όταν ο εκπρόσωπος των σωματείων τη ρώτησε με πιο δικαίωμα κόβουν τις συντάξεις, τα λεφτά των συνταξιούχων, η καημένη είπε ότι στεναχωριέται πολύ, πονάει. «Υποκριτές». Όταν τη ρώτησε γιατί δεν παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και, να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009, η απάντηση της κυρίας διευθύντριας του υφυπουργού ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μας απάντησε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και, πήρε την απάντηση που της χρειαζόταν. Οι εργαζόμενοι δε θα σκύψουν το κεφάλι, θα ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και όλους αυτούς που την επεξεργάζονται, την ψηφίζουν και την εφαρμόζουν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, τα μονοπώλια. Οι αγώνες του λαού θα στείλουν τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και τους προηγουμένους Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ και τους κολαούζους τους στον κάλαθο της ιστορίας, στον αγύριστο.


Ο λαός καθημερινά βγάζει τα συμπεράσματα του. Η κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νέα γενιά, δυναμώνει και θα τους γίνει καθημερινός εφιάλτης.. Μια ακόμα απάντηση θα πάρουν στις 8 Δεκέμβρη με την πανελλαδική απεργία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και, τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από τις ταξικές δυνάμεις. Τα ταξικά σωματεία της Πιερίας καλούν όλο το λαό στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ.