Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη προσέλευση κατά τη διανομή τροφίμων και προϊόντων καθαριότητας, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

Μεγάλη προσέλευση κατά τη διανομή τροφίμων και προϊόντων καθαριότητας, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
Ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, η δωρεάν διανομή τροφίμων :

(ζάχαρη, τοματοπολτός, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, φασόλια, φακές, μακαρόνια), προϊόντων καθαριότητας (υγρό γενικής χρήσης, σαμπουάν, υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα) και οπωρολαχανικών (λάχανα, μήλα, πορτοκάλια),

στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».



Η διανομή έγινε το διήμερο 30/11 και 01/12, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από συνεργεία του Δήμου, με την συνδρομή της Π.Ε. Πιερίας, εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της Δομής Αλληλεγγύης Κατερίνης, καθώς και εθελοντών όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, διατέθηκαν στις 2.500 δικαιούχες οικογένειες του Δήμου, οι ποσότητες που αναλογούν, ενώ μέρος τους, θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.


Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας, είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, σε δήλωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κατερίνης επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός στους δημότες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση. Η συνδρομή τους αποτελεί για μας θέμα πρώτης προτεραιότητας. Μέσω της επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής γίνεται προσπάθεια, προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Oι ωφελούμενοι, οι οποίοι είχαν πιστοποιηθεί, με τάξη και χωρίς να ταλαιπωρηθούν παρέλαβαν σειρά προϊόντων σε ποσότητα ανάλογη με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, έτσι όπως έχει εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές – εθελόντριες των δομών, που υποστηρίζουν την κοινοπραξία, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης».

Αξίζει να επισημανθεί, ότι η προσέλευση των δικαιούχων δημοτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Η διαδικασία διανομής κύλησε και ολοκληρώθηκε ομαλά, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παρέλαβαν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.


Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.