Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Νίκος Σαλπιστής: ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ … ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Έχουν να δουν ακόμη πολλά τα μάτια μας. Από κει που δεν το περιμέναμε, από κει μας ήρθε. Αν είναι δυνατόν!!! Ο κύριος Μαρίνος, ο πιο φανατικός οπαδός του καπιταλισμού καταλήγει σε συμπεράσματα που καταδικάζουν τον καπιταλισμό, στα οποία μόνο ένας κομμουνιστής θα μπορούσε να καταλήξει (18/12/2016 ηλεκτρονικό «Βήμα»).
Έχουμε και λέμε λοιπόν…


Στην καπιταλιστική Ελλάδα υπάρχει «δυστυχούσα κατηγορία συμπολιτών μας», ορισμένοι από τους οποίους έχουν «αποδοχές πείνας 300 ευρώ» υπάρχουν ακόμη «1,2 εκατ. άνεργοι (ελάχιστοι παίρνουν επίδομα ΟΑΕΔ)» που δεν έχουν «ούτε ένα ευρώ εισόδημα».

Στην ίδια χώρα, οι άνεργοι «για να τύχουν προσοχής» πρέπει να « κατέβουν στους δρόμους» (ναι , άλλα έτσι θα χτυπηθεί η εθνική οικονομία κ . Μαρίνο, το ξεχάσατε ; ) και «χιλιάδες μικρομεσαίοι … πένονται πνιγμένοι από τα χρέη».

Ο κ. Μ. δεν τολμά να πει το αυτονόητο. Ότι φταίει ο καπιταλισμός .

Μας αρκούν, όμως, και οι επιμέρους διαπιστώσεις του. Στην καταδίκη του καπιταλισμού καταλήγουν κι αυτές.

Και μεις οι αφελείς που νομίζαμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη …Β.Κορεα.

Βέβαια ο στόχος του ο κ .Μ. είναι να χτυπήσει την υποτιθέμενη «κομμουνιστική» πολίτικη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία φταίει για τα δεινά των λαϊκών στρωμάτων.

Περίεργος σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν , τόσο οι Συριζαιοι , όσο και οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ, του Τζημερου , του Ποταμιού μέχρι και οι ναζιστές της Χ.Α.

Τώρα, πως η «κομμουνιστική» πολιτική αυτή υπαγορεύεται από μια διακρατική καπιταλιστική ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση , δηλαδή την ευρωπαϊκή πλουτοκρατία, με την οποία συμφωνούν και τα άλλα αστικά κόμματα της ελληνικής Βουλής, πλην του ΚΚΕ, μόνο ο κ. Μ. μπορεί να το εξηγήσει.

Όταν ο κύριος Μαρίνος τα δέχεται όλα αυτά, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κοινωνικό σύστημα που υποστηρίζει .

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Παραδέχεται ότι υπάρχει «δυστυχούσα κατηγορία συμπολιτών μας»

Αν είναι δυνατόν · στον καπιταλισμό και δυστυχούν;

Για τον κύριο Μαρίνο οι αποδοχές πείνας των τριακοσίων και τετρακοσίων ευρώ σημαίνουν ότι εξασφαλίζουν ευημερία σε αυτούς που τις έχουν, δηλαδή καλοπερνάμε. Απλώς, ευημερούν λιγότερο από αυτούς που παίρνουν μέχρι 840 ευρώ .

Τώρα, πώς αυτοί που ευημερούν έχουν αποδοχές πείνας, αυτό μόνο ο κ. Μαρίνος μπορεί να το εξηγήσει

Παραδέχεται και άλλα …

Για παράδειγμα, ότι στον ελληνικό καπιταλισμό, και όχι μόνο, υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι που οι περισσότεροι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, δεν έχουν δηλαδή ούτε ένα ευρώ εισόδημα.

Ο κύριος Μαρίνος, που επιτίθονταν ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και όχι μόνο, θεωρεί ότι οι πορείες στους δρόμους και οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να δώσουν κάποιο επίδομα για να ζήσουν οι άνεργοΙ.

Υπάρχουν στον καπιταλισμό μικρομεσαίοι που οι περισσότεροι από αυτούς «πένονται», πεινάμε δηλαδή, «πνιγμένοι στα χρέη».

Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στον καπιταλισμό ;

Κάτι δεν πάει καλά με τον καπιταλισμό σου κύριε Μαρίνε.

Και βέβαια δεν φταίει η ψεύτικη αριστερά του κυρίου Τσίπρα αλλά η αληθινή αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων (μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ) που την εφαρμόζουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Νίκος Σαλπιστής
Μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ