Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ -ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΝΟΚΑΤ

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ -ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΝΟΚΑΤ
Πολυπληθής και άκρως ανταγωνιστική ήταν η συμμετοχή κατά τον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του τάε κβον ντο του Π.Φαλήρου, με την παρουσία των Ολυμπιονικών Κατερίνας Νικολαΐδου και Σοφίας Ασουμανάκη να κλέβει την παράσταση.


Η εντυπωσιακή αρένα του Γυμναστηρίου, η παρουσία του κοινού στις εξέδρες, και η θερμή ατμόσφαιρα λόγω του έντονου συναγωνισμού, βοήθησαν τους πάνω από 400 αθλητές κι αθλούμενους όλων των ηλικιών καθώς και τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας και της Κύπρου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να επιτύχουν πολύ καλές επιδόσεις στα κωπηλατικά εργόμετρα. Τα αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν ήταν απόστασης 500μ. 1000μ. και 2000μ. ενώ οι ηλικιακές κατηγορίες κυμαίνονται από 12 έως και 70+ ετών.


Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας που πρώτη φορά οργανώθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, 7 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Μπικογιάννη έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις κατακτώντας 2 αργυρά μετάλλια.


Πιο συγκεκριμένα η Κατερίνα Νικολαΐδου κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών, και η Κατερίνα Κούρτη σε μια προσπάθεια που έκοβε την ανάσα, και ήταν αμφίρροπη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από την αθλήτρια της Εθνικής Κύπρου Αντωνιάδου στην κατηγορία κορασίδων. Επίσης στις κορασίδες, η Κωνσταντίνα Κυριακίδου πήρε την 6η θέση. Στην 5η θέση στην κατηγορία Εφήβων κατατάχθηκε με πολύ δυναμική εμφάνιση ο Γιάννης Τομπρής, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε και η Ζωή Δανά στην κατηγορία Νεανίδων. Στην κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, την κατηγορία παίδων, αγωνίστηκε ο Σάββας Καρυπίδης τερματίζοντας 6ος, ενώ στην 8η θέση στην κατηγορία νέων ανδρών κατατάχθηκε ο Ειρηναίος Ζέρβας.

Πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση όλων των αθλητών και αθλητριών της αποστολής του Ν.Ο.ΚΑΤ. δήλωσε ο Πρόεδρος Κώστας Καρυώτης, που έδωσε τα συγχαρητήρια εκ μέρους της διοίκησης στους αθλητές και τον προπονητή, και τις ευχές για υγεία και επιτυχίες.

Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του ΝΟΚΑΤ

Κώστας Σακκάς.