Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σρτέργιου Καστόρη στον ΟΑΕΔ Κατερίνης

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σρτέργιου Καστόρη στον ΟΑΕΔ Κατερίνης
Να στηρίξουμε όλοι τις προσπάθειες προώθησης της απασχόλησης.

«Μεγάλο βάρος της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα της τραγικά διογκούμενης, τα τελευταία χρόνια, ανεργίας σηκώνουν οι δομές του ΟΑΕΔ και η ετοιμότητά τους να στηρίξουν τις προσπάθειες αυτές είναι κρίσιμης σημασίας», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, το πρωί της Τρίτης, στον ΟΑΕΔ Κατερίνης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τελευταία προκήρυξη εκατοντάδων θέσεων κοινωφελούς εργασίας στον δήμο της Κατερίνης και το πρόβλημα που δημιουργεί η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής τους σε ένα μεγάλο μέρος των ενδιαφερομένων που δεν έχουν υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως διαβεβαίωσε τον βουλευτή ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Κατερίνης , η υπηρεσία διαθέτει πλέον υπολογιστή κοινού, όπου, με την καθοδήγηση υπαλλήλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους, ενώ ετοιμάζεται και ο χώρος υποδοχής τους.

Ανέφερε ακόμη, πως (όσο αφορά γενικότερα την προώθηση της απασχόλησης) στη διάθεση των ενδιαφερομένων ανέργων, καθώς και των επιχειρηματιών που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους, υπάρχουν και εργασιακοί σύμβουλοι που παρέχουν συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τρέχοντα προγράμματα.

Ο κ. Καστόρης ζήτησε ακόμη στοιχεία για την ανεργία στην Πιερία τα δυο τελευταία χρόνια (εγγεγραμμένοι, επιδοτούμενοι, νέες εγγραφές, κ.ά), έτσι ώστε να συμβάλλει και ο ίδιος , από τη θέση του στον καλύτερο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της ανεργίας στο νομό.

«Βρισκόμαστε στο μέσον μιας προσπάθειας αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας, που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε ώστε αυτή η προσπάθεια να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, με άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και παροχή ποιοτικότερων και εξατομικευμένων υπηρεσιών τόσο προς τους ανέργους όσο και στις επιχειρήσεις και με απλές, διαφανείς και αδιαμεσολάβητες διαδικασίες, που θα σπάζουν τους δεσμούς των πελατειακών σχέσεων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει πως οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δημιουργία ασφαλούς εργατικού περιβάλλοντος.