Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δ.Τ. Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία οι εργασίες για τον «Πολυχώρο Αθλητισμού», πάνω από την υπογειοποίηση

Δ.Τ. Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία οι εργασίες για τον «Πολυχώρο Αθλητισμού», πάνω από την υπογειοποίηση
Στην τελική ευθεία, οδεύει η διαμόρφωση των 90 περίπου στρεμμάτων, στο άνω μέρος της υπογειοποίησης της Εθνικής Οδού, σε «πολυχώρο ανάπτυξης - μήτρα των κοινωνικών αθλημάτων και των extreme sports», καθώς όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Τις επόμενες εβδομάδες το έργο αναμένεται να παραδοθεί. Ήδη έγιναν οι φυτεύσεις, τα γήπεδα είναι έτοιμα, τοποθετήθηκε ο φωτισμός, οι κυβόλιθοι κ.α»

Όπως είναι γνωστό, skating, ποδηλασία bmx, αναρρίχηση, paintball, outdoor running, παρκούρ, χώροι αναψυχής, διασκέδασης κ.α. δραστηριότητες συνθέτουν την ταυτότητα αυτής της πρωτότυπης skate plaza.

Ο συγκεκριμένος χώρος, αναμένεται να αποτελέσει έναν αναπτυξιακό πόλο, καθώς βρίσκεται στις δύο εισόδους της πόλης, ο σταθμός των τραίνων απέχει μόλις 250 μέτρα, πολύ κοντά είναι τα ΚΤΕΛ και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες και από γειτονικούς νομούς.

«Στόχος είναι η πόλη μας να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν των extreme sports και της μαζικής άθλησης για άτομα όλων των ηλικιών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση ύψους 2 εκ. ευρώ, υλοποιείται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 20120, ενώ η διαμόρφωση του χώρου, γίνεται σε συνεργασία με την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.».